If you can dream it, you can also do it!

johanna-jensen-carlenFör ca två veckor sedan packade Johanna Jensen­ Carlén sina väskor för Schweiz och starten på henens nya karriär inom hospitality. Swiss Hotel Management School (SHMS) i Montreux var det självklara valet, skolan högt uppe på en alptopp i den lilla byn Caux – en helt fantastisk skolmiljö.

Här har hon nu påbörjat sitt första år av en Bachelor of Arts i International Hospitality Management. Hon beskriver det som det bästa beslutet hon tagit i sitt liv. Inspireras av hennes story!

Jag har alltid älskat hotell och dess miljöer och redan som liten drömde jag om att arbeta inom hotellindustrin i framtiden. Under min uppväxt reste mina föräldrar och jag mycket i Europa, men även i Asien, Afrika och USA.

Jag älskar att upptäcka nya länder, kulturer och att träffa människor från all världens hörn, vilket är en av de största anledningarna till varför hotellindustrin passar mig helt perfekt. Hotellindustrin är dessutom en av de snabbast växande industrierna globalt och med en utbildning från Schweiz är dina möjligheter ändlösa.

Du får därmed hela världen som arbetsplats och kommer inte att ångra dig! Statistik från Swiss Education Group’s (SEG) hemsida visar på att 42% av studenterna har chefspositioner inom två år efter avslutade studier, 89% av studenterna har chefspositioner inom fem år efter avslutade studier och 94% av studenterna är anställda av internationella lyxhotell efter avslutade studier.

I februari, för ett och ett halvt år sedan, var jag med på Öppet Hus, som SEG ordnar ca fyra gånger per termin. Redan då visste jag att jag ville studera på SHMS, eftersom jag är mycket intresserad av bl.a. events. Att få åka hit och bara få uppleva atmosfären, lärarna och höra elevernas erfarenheter på de fyra olika SEG skolorna är något jag verkligen kan rekommendera dig, innan du väljer vilken skola som passar just dig bäst.

Som jag tidigare skrev är mitt val att börja på SHMS det bästa beslut jag tagit i mitt liv! Jag stormtrivs, har fått vänner från hela världen och får verkligen uppleva vad schweizisk hospitality står för.

Detta är bara början och jag vet att jag har så mycket, mycket mer att uppleva och lära mig.

Jag hoppas nu att jag har ökat din nyfikenhet, så att även du kanske kommer att ta samma beslut, som jag gjort – d.v.s. välja en av de bästa skolorna inom international hospitality. För “If you can dream it, you can also do it!”