Studentbrevet

desireeSå här skriver Desiree Ek som precis börjat på César Ritz Colleges Switzerland:

Jag har alltid velat studera Hospitality på en seriös skola med ett bra rykte och därför kändes studierna här i Schweiz verkligen som det perfekta valet, då de verkligen är i världsklass!

Det skiljer sig väldigt mycket från att studera i Sverige. Det är ett väldigt högt tempo, men lärarna här är riktigt duktiga och det gör deras lektioner lätta att förstå, vilket håller studiemotivationen uppe.

Skolan gör dessutom det möjligt för oss att åka på många aktiviteter, tack vare vår Sports & Leisure Coordinator. Denna termin har vi bland annat besökt Tyskland, spelat paintball och gått på flera vandringar i bergen, bara för att nämna några få aktiviteter! Tack vare att vi delar campus med Culinary Arts Academy så får vi väldigt bra kontakt med en annan viktig del av industrin. Dessutom är maten som skolan serverar riktigt bra i och med att det är våra Culinary Arts-studenter som lagar den.

Jag trodde att omställningen skulle vara svår i och med flytten till ett nytt land med helt nya människor och studier på ett annat språk. Men det har faktiskt gått hur bra som helst och det bästa med skolan är att man får träffa människor från alla världens hörn! Det är inte bara intressant och roligt utan också väldigt lärorikt. Det har verkligen gått snabbt att komma in i skolan och i studierna. Det har inte ens gått 3 månader och jag har redan bokat in min första intervju för en praktikplats på ett femstjärnigt hotell i Genève. Det är ett fantastiskt hotell så förhoppningsvis kommer jag att spendera ett halvår där efter nästa termin!
Jag kunde inte ha varit mer nöjd över att jag tog steget att flytta hit!