Affärsinriktad och praktisk Hospitality

Är du nyfiken på att läsa en akademisk affärsinriktad utbildning som också ger dig den praktiska kunskap du behöver för att verka i hospitality-branschen? Svenska Louise Johansson har gjort precis det, i Schweiz. Läs om hennes erfarenheter här!

Louise Johansson har tagit en dubbel Bachelor-examen från César Ritz Colleges i Hotel & Tourism och Hospitality Business Management. Utbildningen är starkt yrkeslivsinriktad och riktar sig till studenter som vill ha en framgångsrik karriär inom hospitality-branschen. Här får studenterna kombinera praktiska kurser med mer övergripande teoretiska lärdomar inriktade mot att kunna skapa en personlig affärsplan.

Det var en bra blandning av kunskaper man behöver i branschen. Roligast var kanske Wine & Beverage management, men även de mer teoretiska och affärsinriktade kunskaperna man fick är viktiga för mig att ha mitt arbetsliv nu.

Inget annat kan mäta sig

Skolans tydliga business-vinkel var en viktig faktor när Louise valde den. Men för Louise var det också viktigt att skolan låg i Schweiz, på grund av landets starka ställning inom hospitality-industrin.

Där får man en blandning av internationella vänner, kunniga lärare, krävande kurser och mysiga miljöer. Om man vill ha en Hospitality Management-utbildning med hög kvalitet, då finns inget annat ställe än Schweiz att plugga på.

Förståelse för branschen

På César Ritz Colleges finns förutom utbildningar inom Hospitality även en kockskola. Louise tycker att det är en fördel att det ger skolans studenter förståelse för fler delar av branschen än den egna.

Dessutom ger det ett större urval av personligheter… och väldigt mycket god mat, skrattar Louise.

Mycket att göra

Vardagarna på skolan är förstås fyllda av många lektioner och mycket studier, men långt ifrån enbart. För den som vill finns mycket att göra. Louise själv var engagerad i skolans studentförening som ordnade många aktiviteter.

Det behövde inte vara något stort, många bra kvällar samlades vi bara och tog en drink på den lokala baren, men skolan organiserade också massor av större aktiviteter. Näst intill varje helg finns möjligheter att åka skidor, gå på vandring i bergen eller ta en dagstur till den närmsta staden Montreux.

Alla förutsättningar för framtiden

Louise tog sin examen med bra betyg och lärorika erfarenheter från praktikplatser på hotell i Genève och i Abu Dhabi. Vid examen fick hon till och med pris för att vara den student som uppvisat mest ledaregenskaper.

Framtiden tar hon med ro, trygg i att hennes utbildning gett henne alla förutsättningar hon behöver för att lyckas.

Mina drömmar utvecklas hela tiden, jag tror att jag vill en sak ena sekunden och sen vill jag något annat nästa sekund. Men det känns bara roligt att ha många möjligheter!

Åk på öppet hus!

Till den som är intresserad av att studera Hospitality i Schweiz rekommenderar Louise att göra ett besök.

Åk definitivt på öppet hus! Men be också din rådgivare från Swiss Education Group att ge dig kontakt med studenter och lärare. Det är det bästa sättet att få en ärlig uppfattning och ta reda på det du vill.