Specialleverans! Ambassadören av Costa Rica flyger in med lokala ingredienser till autentisk måltid.

costa-rica-ambassador-culinary-arts-academy-switzerland

Pejibaye är en av Costa Ricas rätter som borde vara på allas “måste testa-lista”

Vår klass som läser fjärde terminen i ämnet Cuisines of the World mottog en autentisk lektion i costarikanska köket tack vare hjälp från våra vänner på Costa Ricas ambassad.

Ambassadören av Costa Rica, Dr. Rubén Salas Pereira, träffade våra studenter på campus Le Bouveret för att hjälpa dem organisera en väldigt speciell kulinarisk lektion och tävling. Den välkända TV-värden och costarikanska kocken Ms. Doris Goldgewicht filmade och sände ett för tillfället sammansatt personligt recept för våra studenter i vårt demo-kök. Studenterna delade sedan upp sig i åtta grupper med två i varje för att återskapa Pejibaye-soppan med ett recept baserat på kokosnöt.

pejiballe-soup-with-coconut-milk

Pejibaye (kan översättas till persikofrukt) är en unik frukt som växer på Costa Rica. Då det är väldigt svårt att hitta den i Europa fick Costa Ricas ambassadör flyga in den speciellt för tillfället.

peach-palm-fruit-orange-sweet

Ambassadören valde ett vinnande recept baserat på tre kategorier, smak, textur och färg. Xuefei Wang och Geraldine Chew blev utvalda som vinnare av tävlingen och gratulerades av ambassadören och hans fru.

ambassador-costa-rica-cooking-in-switzerland

Swiss Education Group och Costa Ricas ambassads samarbete hjälper till att göra utbildningen mer färgstark och utvecklande för våra studenter och vi ser fram emot att fortsätta jobba tillsammans.

Pejibaye-soppa med kokosmjölk

  • 1 hackad lök
  • 1 hackad selleri-stjälk
  • 1 chilifrukt
  • 10 citronblad
  • 1 matsked citronkrydda
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 koppar kycklingbuljong
  • 1 ½ kopp kokosmjölk
  • 4 pejibayes (3 kokade, skalade och finhackade. Spara en att ha som dekoration)
  • salt, peppar, cayennepeppar, socker att smaka av med
  • olja
  • finhackad vårlök att dekorera med
    • Håll chilifrukten över en öppna låga tills den svartnar. Placera den i en plastpåse, skala den och ta bort kärnorna. Spara till senare.

Stek löken, sellerin och vitlöken i olja. Krydda med salt och peppar. Addera pejibaye-frukterna och de krossade citronbladen.

Lägg till kycklingbuljong, kokosmjölk och chilifrukten och låt koka i tio minuter. Ta ur citronbladen, blanda och sila. Låt det koka i ytterligare några minuter och krydda vid behov.

Dekorera med den kvarstående pejibayen, citronkrydda och vårlök.

Artikel översatt från engelska till svenska. Om du vill läsa originalartikeln på engelska så hittar du den här