Lär dig av de bästa för att öppna ett hållbart hotell

Ett samtal om studier och praktik med en SHMS-student från Sverige

Klippor och hav, från praktiken på Cypern.

Hej, Mohamad! Varför tror du att hotell- och restaurangbranschen passar dig bäst yrkesmässigt?

Jag har alltid tyckt att människan är den mest intressanta boken att lära sig av. Jag fascineras av hur olika människor tänker och beter sig. Inom hotell- och restaurangbranschen arbetar vi med och träffar nya människor varje dag. Eftersom jag är en så social person är en karriär inom hotell- och restaurangbranschen den mest spännande vägen för mig.

Vad tycker du är spännande med att studera vid SHMS – Swiss Hotel Management School?

För det första är SHMS ett mycket stort varumärke i den här branschen, vilket jag verkligen är glad över eftersom jag har planer på att starta eget i framtiden. Jag får inte bara lära mig av de bästa, utan jag har också chansen att börja min karriär på några av de mest framstående hotellen i världen och nätverka med potentiella framtida kunder, arbetsgivare eller partners. Jag tvivlar inte på att min utbildning och det som följer med den kommer att ge mig en bra start när jag öppnar mitt eget företag.

För det andra innebär studier mitt i Europa att du kan resa till några fantastiska grannländer på din fritid. Samtidigt ger den här utbildningen dig gott om möjligheter att arbeta över hela världen och bygga upp en internationell karriär om det är något som intresserar dig.

Inspirerande utsikt från Caux-palatset, SHMS.

Trivs du med att bo på Caux-campus?

Utsikten från Caux är den vackraste jag någonsin har sett i hela mitt liv. Själva anläggningen ser ut som ett slott, och för mig är det en dröm att bo i en sådan miljö. När jag var ung tittade jag mycket på Harry Potter och jag önskade verkligen att få studera på Hogwarts. Jag antar att jag nu kan säga att jag har gjort det!

Vilka är fördelarna med att studera i Schweiz?

När du söker ett jobb utanför Schweiz kommer företaget omedelbart att veta att kvaliteten på dina kunskaper och din utbildning är hög. Det är det som gör Schweiz speciellt – de erbjuder den bästa utbildningen inom hotell- och restaurangbranschen.

Hur är lärarna på SHMS?

Varje lärare är väldigt unik, men alla brinner för det de gör och är mycket kunniga inom sina respektive ämnen.

Vilket är det bästa minnet hittills från dina studier på SHMS?

Jag hade så roligt på välkomstfesten som skolan anordnade. Jag träffade så många människor och fick så många vänner den dagen. Ett sätt att starta den första terminen med nya vänner och positiv energi!

På min praktikplats Olympic Lagoon Resorts, Cypern.

Har ditt universitet hjälpt dig i jakten på din nuvarande praktikplats?

Ja, SHMS håller ett årligt rekryteringsevent där studenter kan träffa representanter för några av de mest framstående varumärkena inom hotell- och restaurangbranschen i världen. Det var faktiskt så jag fick chansen att prata med flera 5-stjärniga hotell, inklusive det som jag för närvarande praktiserar på i Cypern, och visa att jag är en motiverad student som är angelägen om att arbeta och få erfarenhet.

Hur har din nuvarande praktikplats förbättrat dig som yrkesmänniska hittills?

Jag har lärt mig att bli en bättre lyssnare, en bättre kommunikatör och därmed en bättre ledare.

Vilka är fördelarna med att göra praktik på Cypern?

Det finns så många roliga aktiviteter som du kan göra på din fritid på Cypern! Här älskar jag att gå till stranden, åka vattenskoter och vandra i bergen. Jag har också besökt de olika närliggande öarna och provat fallskärmshoppning, vilket jag definitivt kommer att minnas resten av mitt liv.

I hamnen i Paphos, Cypern.

Vad hoppas du kunna göra för skillnad inom ditt område i framtiden?

Jag vill starta eget och öppna ett hållbart hotell. Min vision är att vi ska vara plastfria, bara använda ren energi och minimera vårt koldioxidavtryck på andra sätt. Till exempel skulle jag välja rengöringsmedel för hotellet som är tillverkade av naturliga ingredienser som vinäger och citron, och jag skulle välja ett läge nära en tåg- eller busstation för att uppmuntra mina gäster att resa kollektivt snarare än med bil.

I restaurangen skulle jag ha lika många vegetariska alternativ som det skulle finnas kötträtter. Jag skulle till och med uppmuntra människor att välja vegetariska måltider genom att erbjuda gratis desserter som en belöning för att de hjälper världen att bli en bättre plats.

Jag vill också utbilda människor om de frågor som rör vår planet. Därför skulle jag presentera rapporter om till exempel hur mycket vatten och elektricitet som används per gäst för att ge dem möjlighet att fatta välgrundade beslut.

Wow, det verkar som om du redan har funderat mycket på det!

Helt klart. Jag tror att det är väldigt viktigt att tänka på hur man kan göra världen lite bättre, och jag tror att många människor bryr sig och vill se att företag också gör det. Det är därför mitt framtida företag också kommer att donera en del av intäkterna till människor i nöd.

Det finns många människor som tyvärr inte har ordentliga levnadsförhållanden, för att inte tala om möjligheter att förverkliga sin fulla potential. Jag vet hur det känns att inte ha mat hemma, och det är det värsta som kan hända en människa, särskilt barn.

Jag fick möjlighet att följa min dröm och studera på en av de bästa hotellskolorna i världen. Jag längtar efter att få hjälpa någon annan att förverkliga sina drömmar också.

Tack, Mohamad, för att du delade med dig av ett viktigt budskap! Lycka till med dina framtida strävanden, och glöm inte att bjuda in oss till öppningen av ditt hotell!