Karriär efter utbildningen

Från hotellstudier i Schweiz vidare ut i världen – inspireras av tidigare studenter som lyckats etablera sig i väl i …   →

Från hotellstudier i Schweiz vidare ut i världen – inspireras av tidigare studenter som lyckats etablera sig i väl i den internationella hotellbranschen! Hur har livet som hotellstudent i Schweiz tagit dem dit de är idag och vilka egenskaper är viktiga i branschen? Dessutom! Vilka tips har de till unga ambitiösa studenter som funderar på hotellstudier? Läs och inspireras!

 

tengstromPeter Tengström – hotellentreprenören med hjärtat på rätt ställe

Från hotellstudent i Schweiz, till Cornell University i New York vidare ut i Europa – Peter Tengström är en av entreprenörerna bakom den väletablerade hotell-­‐ och mötesplatsen Radisson Blu Waterfront i Stockholm och har under de senaste tio åren arbetatmed allt från fastigheter till affärsutveckling av några av Nordens största hotell. Läs mer om Peter här.

 

cavalliusAndreas Cavallius – från passion för matlagning till VD på Novis Hotel

Från kock på Sturehof till VD på Nobis Hotel. Andreas Cavallius har med sina dryga 34 år hunnit med en hel del. Passionen för matlagning ledde till hotellstudier i Schweiz och vidare till jobb som avdelningschef på topphotell i både Malaysia och Dubai. Man skulle kunna tro att Andreas är en riktig karriärist men det har aldrig varit ett mål för honom att nå toppen. Det är snarare resultatet av hårt arbete och en sann passion för branschen. Läs mer om Andreas här.

 

janmarkJennifer Janmark – från Stockholm till Schweiz vidare till London

För tre år sedan bestämde sig Jennifer Janmark för att lämna Sverige. Det fanns något som lockade – hotellstudier i Schweiz och möjligheten att upptäcka världen! Idag bor hon i London och gör sin Management Training på St. Pancras Renaissance Hotel, ett naturligt steg efter sin avklarade Bachelor från Hotel Institute of Montreux i Finance & Hospitality Management. Men när började intresset, varför valde hon just hotellstudier och hur är det att jobba branschen? Vi tog ett snack med Jennifer för att ta reda på det. Läs och inspireras! Läs mer om Jenifer här.

 

gadeliusNADJA GADELIUS – FRÅN EKONOMISTUDIER TILL HOTELLDRÖMMAR
Hon är tjejen som lämnade Sverige för hotelldrömmar i Schweiz. Idag jobbar Nadja Gadelius på First Hotel Reisen, ett av Stockholms mer välbesökta hotell beläget i Gamla Stan. Men vad är så speciellt med hotellbranschen och vem passar för yrket? Läs och inspireras!

Läs mer om Nadja här: Nadja_Gadelius

ANGELICA SURAGA – HOTELLSTJÄRNAN MED FOKUS PÅ NÄTVERK

suragaIntresset för hospitality föddes tidigt och passionen att jobba med människor kändes alltid så rätt. Från hotelldrömmar i Stockholm till studier i Schweiz. Idag jobbar Angelica som Director of business travel agencies & International meeting and events på Scandic Hotels. Hur började hennes intresse för hospitality? Läs och inspireras av hennes tankar kring branschen.

Läs mer om Angelica här: Angelica_Suraga

 

dupalFLAVIA DUPAL – DET BÖRJADE PÅ HILTON PARIS, FÖR 10 ÅR SEDAN.

Året är 2005, den oslipade diamanten är bara 12 år på semester i Frankrike tillsammans med familjen. Några dagar spenderas på Disney Land i Paris vidare till gamla Hilton Arc de Triomphe. Och det var just där, på Hilton som Flavia Dupal upptäckte sin passion för hospitality. Idag är hon 22 år, bor i London och praktiserar på en av stadens i särklass bästa hotell, Mandarin Oriental. Hur hamnade tjejen från Stockholm med internationella drömmar i världens mest besökta stad? Läs och inspireras.
Läs mer om Flavia här: Flavia_Dupal