Internship i Interlaken – 4 olika upplevelser i ett alpint paradis

12 apr 2018

Det är svårt att glömma sitt första internship, och än svårare när det genomförs i de Schweiziska alperna.

Karriärcoacherna Bruno Costa och Sibylle Freiermuth hoppade på ett tåg till Interlaken för att ta reda på hur 4 nuvarande studenter har det under sina första veckor på internship i fantastiskt vackra Interlaken, Schweiz.

Lynn Wijngaard lär sig att glädja sina gäster på det prestigefyllda Victoria Jungfrau Hotel, genom arbetet som servitris och värdinna i avdelningen för Food & Beverage.

Hon är mest exalterad över möjligheten att prata och interagera med gäster som kommer på besök från hela världen. Efter att ha läst kursen World Cultures & Customs och efter att ha bott på HIM som är en så multikulturell miljö ,så hoppas hon att möjligheten att jobba med internationella gäster ska ge henne många chanser att använda de kunskaper hon lärt sig.

I byggnaden intill får Jonathan Yung smaka på den traditionella Schweiziska gästfriheten på Grand Café Restaurant Schuh, som har tagit emot gäster sedan 1818.

Efter att ha gjort ett internship på Four Seasons Hotel i Kina är han nu ivrig att skaffa sig insikter kring verksamheten i en traditionell Schweizisk anläggning.

Med utsikt över Lake Thun och en fantastisk vy ut över Alperna är Hotel Restaurant Panorama en härlig möjlighet för Carolyn Li och Chloe Yan att använda sin förmåga inom service i restaurangen.

Carolyn och Chloe ser båda fram emot att träna mer på att erbjuda kunder framstående service. Deras internationella erfarenheter kommer att bli högt värdesatta när de återvänder till Kina.

Vilka är då de största utmaningarna hittills?

Det unisona svaret är att lära sig använda tyska språket. Men det är också just därför de valde att skaffa arbetserfarenhet i den tyska delen av Schweiz.

Förhoppningen är att de vid slutet av sina internships – genom att använda  språkappar, studera med vänner och interagera med gäster – kommer vara trygga i att använda språket.

Artikel översatt från engelska till svenska. Om ni vill läsa originalartikeln på engelska så hittar ni den här