Hur en utbildning i hospitality sticker ut i affärsvärlden

28 feb 2018

Jag har alltid vetat att jag hör hemma inom business men det var min examen i hospitality som hjälpte mig sticka ut.

Italienskfödde studenten Leonardo Gloor närmar sig slutet på sina studier på Hotel Institute Montreux. Han har klarat av två internships och med framtiden framför sig tyckte vi att det passade bra att sitta ner med honom och ta del av hans erfarenheter hittills…

Vad var dina karriärmål på gymnasiet?
Precis som de flesta av mina vänner från den tiden visste jag att business school var nästa steg i min utbildning. Trots detta kunde jag när våra samtal fördjupades se att majoriteten av mina vänner inte riktigt visste vad de ville ha ut av sin examen förutom just business.

Det enda jag visste var att jag inte ville komma ut från business school med en likadan utbildning och vara förberedd på samma sätt som de andra som jag skulle jämföras med. Jag ville ha en utbildning som hjälpte mig att sticka ut.

Varför valde du Hotel Institute Montreux?
Jag tvekade mellan Bocconi University i Milano och Hotel Institute Montreux. Jag valde Hotel Institute Montreux för att jag erbjöds en framträdande examen i business administration med en praktisk framtoning. I slutet av mina studier skulle jag ha en kandidatexamen med en specialisering och två internationella internships. Detta betydde att jag skulle lämna skolan med en utbildning och med arbetslivserfarenhet. Jag kan redan märka hur detta ger mig en spets som sticker ut framför mina vänner som valde mer traditionella business-studier.

Var var ditt första internship?
Mitt första internship täckte två kompetensområden, inom Guest Relations samt inom Sales & Marketing på Sandals Barbados. Det var en positiv erfarenhet, men jag visste ganska snabbt att en karriär på ett hotell inte var tillräckligt för mig. Jag vill inte vara General Manager på ett hotell, jag fascineras av affärssidan av vad som händer bakom kulisserna. Jag villa ha erfarenhet från ett företagskontor, där de globala förändringarna sker.

Hur säkrade du ett internship på kontoret hos Mandarin Oriental?
Jag kommer ihåg att det var ca 10 minuter innan stängning på International Recruitment Forum, rekryteringsmässan på skolan, när jag bestämde mig för att stanna och prata med Mandarin Oriental. Utan något att förlora berättade jag exakt vad jag var intresserad av för dem. Kvinnan som stod där visade sig jobba på samma kontor som deras Business Development Manager i London, England och erbjöd sig att presentera mig. Min första utmaning var att de aldrig hade tagit in en praktikant tidigare.

Varför tror du att de tog in dig?
Som student visste jag att min profil inte var den mest kvalificerade eftersom jag inte hade så mycket arbetslivserfarenhet bakom mig. Jag visste att på papper kanske jag inte såg tillräckligt bra ut, så jag föreslog en intervju ansikte mot ansikte – det var min chans att sticka ut från resten!

Vad var din taktik på intervjun?
Jag sålde in mig själv på tre värderingar som jag lärde mig att känna igen hos mig själv under mina studier på Hotel Institute Montreux:

  1. Envishet
  2. Personlighet
  3. Professionalism

Jag insåg tidigt att det inte räckte att bara vara en toppstudent för att ta mig dit jag ville. Värderingarna jag lärde mig på Hotel Institute Montreux passade inte bara mig utan matchade även med vad som värderades av branschen.

Hur tror du att ditt internship har hjälpt förbereda dig för arbetslivet?
Att jobba sida vid sida med toppchefer i den här världen var definitivt en av mina höjdpunkter. När jag ser tillbaka är det otroligt att jag som student drogs in i toppmöten, inklusive möten med VDn! På min sista dag bjöd VDn in mig på en kopp te, gav mig sitt kort och sa att när jag slutade plugga skulle jag höra av mig så skulle han se vad han kan göra för mig. Jag har fortfarande hans kort med mig!

Vad är ditt råd till någon som överväger en utbildning  på Hotel Institute Montreux?
De har ett fantastiskt nätverk och du är galen om du inte drar nytta av det!

Om du är motiverad kan skolan erbjuda verktyg som inte bara leder till jobb i serviceindustrin utan till och med in i själva hjärtat av branschen.

Vad kommer härnäst för dig efter examen?
Tack vare mitt andra internship vet jag att jag vill jobba inom fastigheter, men jag är inte riktigt säker på var. Men det är en av de intressanta delarna av den här utbildningen – hospitality kan ta dig var som helst i världen!

Italiensk kandidatstuderande i Schweiz-Leonardo studerar till en kandidatexamen på programmet Business Administration in Hospitality Management

Artikel översatt från engelska till svenska. Om ni vill läsa originalartikeln på engelska så hittar ni den här