Gatumat blir gourmet under eventet High Street Gastronomy

28 feb 2018

Vi tar en titt bakom kulisserna på det gastronomiska event som infaller termin sju, där gatumat möter sofistikerade kök.

Våra studenter har varit upptagna med att förbereda sig för det kommande eventet High Street Gastronomy banquet som infaller den 9 mars 2018. Vad krävs för att skapa ett sådant fullskaligt event av högsta klass? Vi pratade med Arsyan Dwianto, Event Marketing Manager, om den stora kvällen.

 

Hur kom du och ditt team på temat?
Gatumat blir allt mer populärt och det är ett bra sätt att uppleva en kultur i ett land du besöker. Vi har lärt oss så mycket och fått enormt mycket erfarenhet under vår utbildning och vi tänkte att detta skulle vara en möjlighet att visa upp vår skicklighet genom att lyfta gatumat till nästa nivå. Vi kommer göra den mer sofistikerad genom att fusionera den med koncept från mat och rätter av toppklass.

 

Vad kan gästerna vänta sig från er bankett?
Du måste komma dit för att uppleva det! Allt jag kan säga är att du ska vara beredd att uppleva en explosion av smaker! Vi är glada att ha studenter från elva olika länder den här terminen, vilket ger oss en fantastiskt möjlighet att presentera rätter från många olika länder.

 

Hur går förberedelserna? Några utmaningar?
Det går bra hittills och alla har varit samarbetsvilliga och jobbar hårt för att nå våra deadlines. Vi sätter snart de sista finjusteringarna på våra menyer och ska slutföra dekorationerna för kvällen.

 

Detta är första gången vi som lag organiserar ett event för våra gäster. Vi vill bara hålla ett öppet sinne och justera våra planer om överraskningar dyker upp. Vi är alla väldigt fokuserade på att göra banketten till en succé.

 

Hela vårt lag hoppas att gästerna ska ha en fantastisk kväll med oss. En enorm ansträngning har lagts på att göra eventet minnesvärt, och vi är väldigt stolta över vad vi har gjort och är spända att visa upp det för alla gäster.

Här är ett litet “smakprov” på vad man har att vänta sig!

Artikel översatt från engelska till svenska. Om ni vill läsa originalartikeln på engelska så hittar ni den här