Exklusivt: En inblick i menyn på Prins Harrys och Meghan Markles bröllopsmottagning

11 juni 2018

Kocken Anton Mosimann presenterar detaljerna bakom menyn för 200 av Prins Harrys och Meghan Markles närmaste vänner och familj under bröllopsmottagningen.

chef-mosimann-cooking-royal-wedding

Efter att ha levererat menyn för en kunglig bröllopsmottagning och en låda med den officiella bröllopstårtan till Moismanns samling på César Ritz Colleges Switzerland, berättade kocken Anton Mosimann om sin historia från köket på Frogmore House.

Anton Mosimann vet ett och annat om hur kungafamiljen vill äta!

Han har serverat sina specialiteter till Drottningmodern och har skapat måltider för Prins Charles återkommande under fler än 30 år. 2011 stod han för maten på Prins Williams och Catherine Middletons bröllop och var nyligen inbjuden tillbaka till kungafamiljen för att dela med sig av sin speciella stil till Prins Harry och Meghan Markles gäster under kvällen för bröllopsmottagningen.

harry-meghan-wedding-cake-swiss-chef (2)

Vad var det första intrycket du fick av Prins Harry och Meghan Markle?

Prins Harry och Meghan Markle är ett väldigt lycklig par! Jordnära, varma och vänliga.

Hur involverade var det kungliga paret i meny-planeringen?

De var väldigt involverade. De deltog på flera smakprovningar tillsammans innan de gjorde sitt slutgiltiga val. Det var uppenbart att det var väldigt viktigt att deras val speglade deras stil och önskemål. Och det gjorde det!

wedding-box-royal-mosimann (1)

Vad fanns med på menyn under den kungliga mottagningen?

De valde en väldigt klassisk och enkel meny med lokalt framställd mat från regionen. Vi serverade en potatisrätt som första rätt, följt av bakat kycklingbröst med säsongens grönsaker och avslutade med en väldigt god efterrätt av jordgubbar och meringue.

wedding-royal-united-kingdom-cake (1)

Hur organiserade ni er på Frogmore House?

Delvis använde vi catering-köket på plats för tillagning, men resten av våra måltider skapade vi på plats med inhyrd utrustning som vi tog dit. Vårt lag jobbade tillsammans med “World’s Best Female Chef 2018” Claire Smyth från förberedelse till utförande.

Vad var den största utmaningen på tillställningen?

Den största utmaningen var att ha allt förberett och serverat till gästerna i tid. Med 200 gäster behöver vi säkerställa att allt gick som klockan. Mot slutet av middagen hade vi väldigt glada gäster.

Du hade också möjligheten att laga mat på William och Kates bröllop. Kan du dela med dig av de största skillnaderna mellan tillställningarna?

Den störts skillnaden från kockens perspektiv var köken. Det finns ett komplett kök installerat på Buckingham Palace vilket gör förberedelserna enklare eftersom vi inte behöver ta dit så mycket utrustning. Men båda bröllopen var väldigt glada och lyckade tillställningar.

Vilken är den bästa komplimang du fick den dagen?

Vi fick många komplimanger indirekt under måltiden. Jag är glad att vi fick höra att maten var fantastisk.

Jag är väldigt stolt över att vara involverad i Prins Harrys och Meghan Markles bröllop. Det är alltid en väldigt speciell och stor ära att jobba med kungafamiljen. Tillsammans i laget gjorde vi vårt bästa för att göra det hela framgångsrikt.

THE MOSIMANN COLLECTION: A CULINARY HERITAGE är ett unikt samarbete mellan den världskända kocken Anton Mosimann (OBE) och Swiss Education Group.

Hans många priser och utmärkelser (inklusive ”Order of the British Empire”), tillsammans med ryktet som favoritkocken hos kungligheter och stadshuvuden världen över står som ett bevis för den fenomenala framgång han uppnått genom sitt kulinariska imperium med målet att dela sin kärlek till mat med andra.

Med placering på vårt campus Le Bouveret inkluderar The Mosimann Collection konstverk från Anton Mosimanns privata samling, gastronomiska böcker daterade till 1400-talet och en fascinerande samling av fotografier och menyer som fångar historiska nyckelögonblick. Besök The Mosimann Collection 

Artikel översatt från engelska till svenska. Om du vill läsa originalartikeln på engelska så hittar du den här