En vecka i köket på Ritz Paris

Elever på programmet Master of International Business in Culinary Management tillbringar en oförglömlig vecka på Ritz Escoffier på Ritz Paris.

Gästblogg av Thomas Ahmad Garrett MIB-elev på Culinary Arts Academy Switzerland

Precis efter att vi avslutat vår första termin, så åkte 9 av oss i klassen till Paris för att få vara med på en intensivkurs i matlagningskonst på École Escoffier på Ritz Paris Hotel. Vi fick lära oss av några av de bästa kockarna under vår tid där. Recepten vi lagade var helt magnifika, från buljong till hummer till ros-macaron. Allt var otroligt gott.

Vi lärde oss inte bara att laga mat utan även hur man arbetar som ett lag. Det var en av våra viktigaste lärdomar . Vi tillbringade varje dag tillsammans, från frukost kl. 08:00 på morgonen till kl.17:00 på eftermiddagen då våra lektioner slutade. Det här gjorde att vi alla kom närmare varandra. Genom vårt hårda arbete och vårt samarbete kommer vi alla vara starkare elever när vi börjar vår nästa termin i Luzern.

L’École Escoffier Ritz Paris personifierar förträfflighet när det kommer till kockutbildningar .Under de 5 intensiva dagarna hann vi med uppemot 25 olika recept som buljonger, såser, soppor , aptitretare, huvudrätter och efterrätter. Vi fick se och laga utsökta franska rätter, sådana som bara serveras på premiumrestauranger runtom i världen. Jag rekommenderar den här kursen till varje kockelev som verkligen vill lära sig om lyxig europeisk matlagningskonst.

Abdullah Khan, student på MIB-programmet

Vi var långt ifrån vårt hem i Schweiz men det fanns en stämning där som är densamma som på vår skola. César Ritz och hans filosofi om gästfrihet är något vi lär oss om som elever på César Ritz Colleges. Naturligtvis genomsyrar denna filosofi Ritz Paris Hotel. Auguste Escoffier arbetade nära César Ritz och har skapat många av de tekniker och recept som vi lär oss på vårt college idag. École Escoffier hyllar Auguste Escoffier på ett perfekt sätt och det var ett utmärkt sätt för oss att lära oss mer om hans sätt att arbeta.

Att åka till Ritz Escoffier Paris var en jättebra teambuilding-erfarenhet. För oss som kockelever gjorde det att vi kom närmare varandra, blev mer som ett lag i köket. Det gjorde att vi är redo att yrkeserfarenhet och även nästa termin på Culinary Arts Academy. Jag skulle rekommendera alla kockelever att åka på kurs på Ritz Paris.

Yvonne Weru ,student på MIB-programmet

Fritt översatt från engelska till svenska. Om ni vill läsa originalartikeln på engelska så hittar ni den här.