En schweizisk examen berikar turism- och besöksnäringen i Sverige

Styrelsen för VISITA-fonden besöker Swiss Edition Groups skolor för att lära sig hur den svenska hospitality-branschen kan dra nytta av en schweizisk utbildning.

Turism- och besöksnäringen i Sverige blomstrar. Nya hotell och exklusiva restauranger dyker upp över hela landet, men det finns inte tillräckligt med kvalificerad personal i Sverige för att möta en växande efterfrågan.

Swiss Edition Groups utbildningar är populära bland svenska studenter, varav många får ekonomiskt stöd från VISITA-stiftelsen. Förhoppningen är att svenskarna kommer tillbaka hem för att stödja den snabbväxande besöksnäringen där det finns många befattningar som ska fyllas.

Caroline Rådestad, högskolans samordnare vid VISITA, säger att finansiellt hjälpa svenska studenter genom VISITA-stiftelsen är viktigt för Sveriges framgång inom turism.

Swiss Edition Group tar branschen till klassrummet. Denna praktiska inställning till lärande är en utbildningsmodell som svenska skolor kan inspireras av.

Vi behöver locka fler människor till vår bransch, och vi måste också erbjuda dem fler möjligheter att utbilda sig. Ett av våra mål är att skapa ett starkt samarbete mellan svenska skolor och branschen. Och detta gör ni på era skolor inom Swiss Education Group.
– Caroline Rådestad, koordinator för högre utbildning vid VISITA.

 

Design, verksamhet och ekonomi. Det här är tre viktiga faktorer som måste betraktas jämbördigt för en framgångsrik hotellverksamhet. IHTTI driver ett riktigt intressant program och förbereder eleverna för att hitta rätt balans mellan de tre faktorerna för att lyckas med framtida hotell!
– Claes Livijn, en svensk entreprenör och styrelseledamot i VISITA-stiftelsen, som har öppnat flera hotell i Sverige.

Om VISITA och VISITA-stiftelsen

  • VISITA är en arbetsgivarorganisation för den svenska besöksbranschen och representerar cirka 7000 hotell, restauranger och andra företag i Sverige. De hjälper branschmedlemmarna med juridisk rådgivning, skriver kollektivavtal på uppdrag av sektorn och representerar sina medlemmar i sina kontakter med fackföreningar, myndigheter och politiker.
  • VISITA-stiftelsen är en samling av 11 fonder som årligen distribuerar stipendier till mer än 200 svenska hospitality-studenter nationellt och internationellt.

Klicka här för att läsa mer om stipendiet och ansökan.