Det privata hotellet Freddie Mercury är ”ready to ROCK YOU”… till sömns

montreux-train-station-gare-freddie-queen (2)

Placerat mitt i hjärtat av Montreux reflekterar designen och inredningen hos Swiss Education Groups första privata hotell Freddie Mercurys liv, och ger uppmärksamhet till några av hans favoritplatser, städer och saker.

Freddie Mercury-byggnaden har 89 sovrum, en restaurang med plats för 120 personer, fyra gemensamma ytor och sju klassrum. Det 4-stjärniga privata hotellet är till stor del skapat av arkitekten Fabien Steiner och erbjuder en modern, ung atmosfär med en smak av ‘Rock ‘n Roll’. Hotellet blandar färglada nyanser med modern inredning och smarta möbler sammansatt av Swiss Education Groups CEO, Florent Rondez och möbelskaparen Nogueira Sàrl.

queen-manager-montreux-opening (1)

Från V till H: Jean Marc Demiere, President Federation Vaudoise des Entrepreneurs / Laurent Wehrli, Syndic Montreux / Jim Beach, Queen Manager och Mercury Pheonix Trust trustee / Christoph Sturni, Directeur Montreux Vevey Tourisme / Florent Rondez, Chief Executive Officer Swiss Education Group

Det finns en speciell historia mellan staden Montreux och bandet Queen och jag är extremt stolt över att vi kan hedra Freddie Mercurys liv och hans influenser i den här regionen med att öppna detta hotell, namngett efter honom. Detta cementerar också vår långtgående relation med Mercury Phoenix Trust, som har varit vår officiella välgörenhetspartner sedan 2013. Florent Rondez, CEO på Swiss Education Group

Klassrummen är namngivna efter olika städer som var viktiga för Freddie Mercury. Alla fem våningar på hotellet har också ett färgschema som korresponderar med någonting han värdesatte. Den röda färgen sträcker sig över det femte våningsplanet, och representerar hans kärlek för Japan efter att ha besökt landet under en turné 1975. För att respektera hans kärlek till katter har vi inrett den tredje våningen med temat kattdjur och ett av konferensrummen heter Delilah, efter namnet på en av hans katter som han också skrev en sång om.

modern-hotel-door-number-523 (1)

Freddie Mercury-hotellet innehar en samling av 120 bilder från hans privata album, speciellt omhändertagna av Queens Band Manager, Jim Beach som fungerat som konsult under projektet. Fyra porträttbilder av Freddie Mercury ställs ut, varav två är gjorda av den lokala konstnären Sébastien Pridmore. De två andra målningarna är av de franska konstnärerna Franck Bouroullec och Christian Perette, tidigare Executive Director på Nestlé Pro Gastronomia.

ew-hotel-montreux-freddie-mercury (1)

Vi är glada att fortsätta samarbetet mellan Swiss Education Group och Mercury Phoenix Trust – som bekämpar Aids globalt. Swiss Education Group och Florents engagemang med att stötta verksamheten har möjliggjort att vi har kunnat utöka vårt arbete med att bekämpa denna hemska sjukdom runt om i världen. Queen Manager och MPT Trustee Jim Beach.

Artikel översatt från engelska till svenska. Om du vill läsa originalartikeln på engelska så hittar du den här