Amanda Falck – chokladskulptur inspirerad av Norrlands natur

Varför valde du att ansöka till konditorutbildningen på Culinary Arts Academy Switzerland?

Jag visste att jag ville jobba med något som tillät mig att vara kreativ och arbeta med händerna. Jag hade tidigare jobbat i olika skolkök och trivdes väldigt bra med det höga tempot. När jag av en slump fick höra om den här utbildningen så kändes det som det självklara alternativet för mig.

Vad är det roligaste och mest givande med utbildningen?

Det roligaste med själva utbildningen har definitivt varit att få lära sig hur man kan omvandla sin kreativitet till bakverk och skulpturer, bli inspirerad både av kunniga lärare och riktigt härliga klasskamrater. Sen har det ju verkligen inte skadat att campusen är omgivna av magisk natur med höga berg och sjöar.

Berätta lite om din chokladskulptur; Varför valde du just naturtema och Norrland specifikt? Berätta lite om processen att skapa detta konstverk, vad var mest utmanande m.m.?

Jag valde att utgå ifrån hur en vinter har sett ut för mig under min uppväxt. Det har handlar mycket om naturen i norra Sverige och därför valde jag att inkludera berg, granar och norrsken för att få in känslan av Norrland. Det var en riktigt rolig process, från att gå runt i Luzern och söka inspiration och idéer och att rita upp och rita om tills man till slut stod där med en färdig idé. Att sedan få fundera och jobba för att få ritningen till en färdig skulptur var otroligt roligt. Det var utmanande att kunna få allt att funka som man ville men jag gillar det där med problemlösning och att få skapa fritt så den här uppgiften var verkligen höjdpunkten på hela utbildningen för mig.

Hur tänker du kring framtiden? Vad skulle du vilja göra efter utbildningen?

Planen nu är att jobba med bageri/konditori och få mer erfarenhet och att i framtiden kanske kunna börja tävla med skulpturer, både i socker och choklad.

Har du några tips till de som funderar på att ansöka till utbildningen?

Gör det! Det är en fantastisk erfarenhet. Man får träffa så många härliga människor från hela världen medan man får lära sig skapa en massa härliga bakverk, bröd, skulpturer och massa annat roligt.

 

Länk till konditorutbildningen