Att arbeta för ett av världens ledande företag inom lyxindustrin

Miaoyingzi Yu hade sin första praktik vid klocktillverkaren Hublots huvudkontor i Schweiziska Nyon, som är en del av LVMH Group och världsledande inom segmentet lyx.

Vad är din yrkesroll och hur fick du jobbet hos LVMH?

Min titel är Chinese Travel Coordinator. Det var min kompis som först tipsade mig om tjänsten, och jag var snabb med att ansöka. Jag gissar att min kinesiska bakgrund var en stor fördel för mig. Att jag fick jobbet var nog en stor del tur och tajming. Företaget letade rätt frenetiskt efter någon för denna praktikplats, och jag fanns tillgänglig direkt.

Vad fick dig att tacka ja till jobbet?

Det var mina ansvarsområden som jag kände mig mest intresserad av.

Rollen är så mycket mer än bara försäljning och handel – det handlar mycket om planering och strategi. Och att jobba för ett företag som LVHM är en fantastisk möjlighet som en första praktikplats.

Jag föreslår och implementerar strategier för den globala kinesiska reseindustrin via events och ger olika digitala verktyg till de olika återförsäljarna och butikerna runt om i världen. Min roll innebär även att utveckla de mer avancerade servicetjänsterna som vi erbjuder när våra partners är på besök för att hitta nya samarbeten och utveckla sina samarbeten med befintliga partners.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag kommer vanligtvis in till kontoret runt 8.30 och börjar med att kolla så att allt är som det ska i vårt showroom för klockorna. Efter det kollar jag min email.

En stor del av min dag går även ut på att jobba med våra gäster och se till att de har allt de behöver. Jag anordnar även besök till Hublot fabriken så att gästerna kan se var och hur våra klockor tillverkas. Jag bokar mötesrum, fixar parkering och lunch vid behov.

Vad är det mest spännande med ditt yrke?

En del av mina ansvarsområden är att skapa strategier för våra butiker världen över.

Nyligen färdigställde jag en strategi för New York och Londons butiker, och nu jobbar jag med Paris. För mig, är detta vad jag tycker är roligast i mitt arbete och varjag känner att jag kan tillföra mest värde, baserat på min utbildning.

Vad var dina första intryck från att jobba i Schweiz?

Jag fick ett väldigt varmt välkomnande av min chef och kollegor på min första dag. Vårt team är väldigt organiserat och hade lämnat ett paket med material på mitt skrivbord som skulle hjälpa mig att förstå företaget och min egna roll i det.

Under min första vecka mötte jag en man i hissen som var väldigt vänlig och intresserad av att lära sig mer om mig och hur min praktik gick. Efter vårt samtal sa han hejdå och vi gick åt varsitt håll. När jag kom tillbaka till min plats insåg jag att det var vår VD jag träffat!

Vilka är några av de fördelar med att jobba hos LVMH Group?

Det anordnas ofta olika cocktail events i LVMH Group och vi som jobbar här är alltid välkomna att delta, vilket är ett bra sätt att vara social och träffa folk på. En annan bra sak är att de erbjuder rabatter för familj och vänner samt reor innan jul vilket gör det perfekt för att handla julklappar.

Vill du också studera på Hotel Institute Montreux? Läs mer om våra utbildningar här.

Artikel översatt från engelska till svenska. Om du vill läsa originalartikeln på engelska så hittar du den här