Konditorutbildning i världsklass - studera konditori och chockladkonst

Konditorutbildning

konditorutbildning och chokladkonst, i Schweiz

Konditorutbildning i världsklass. Studera “Konditori och chokladkonst” vid Culinary Arts Academy Switzerland

Lämna en intresseanmälan

Programmet ”Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts” är en intensiv konditorutbildning. Inga förkunskaper krävs för att läsa programmet utan det som krävs är passion för konditori och ambitionen att göra det till sin framtida karriär. Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment . Kontakta oss för mer information om det här.

Utbildningen består av nio månader på campus i Luzern samt ett års praktik. Praktiken är i absolut världsklass och ger studenten möjligheten att påbörja en framgångsrik karriär som ”Pastry Chef” på lyxverksamheter världen över.

Studenterna introduceras till bak- och konditorikonsten, och lär sig genom praktiskt arbete att återge en rad olika degar, bröd, kex, kakor, tårtor, pajer, kakor och salta inslag. Under andra terminen lär de sig avancerade desserter, konfektyr, chokladkonst, tryffel, praliner, karameller, nougat och slutligen i termin tre, ligger fokus på pastillageskulptur, specialiserade sockertekniker, chokladstatyer och mycket mer.

Vi erbjuder små klasser och ett nära samarbete mellan lärare och elever, för att utveckla morgondagens kreativa konditorer. Kontinuerlig praktik i skolans fine-dining restaurang ger nödvändig erfarenhet inför praktikterminen.

Culinary Arts Academy Switzerland erbjuder en helgjuten konditorutbildning, och ger en omfattande introduktion till hantverket och yrket. Förutom undervisningen i skolans lokaler arrangerar vi utflykter till restauranger, vingårdar, matproducenter, mässor och gastronomiska events.

Helt CSN-finansierad, internationell upplevelse.

Under tiden på skolan ingår mat och boende på skolans campus i Luzern. Eftersom utbildningen är ackrediterad och CSN-berättigad, kan du finansiera hela din vistelse i Schweiz med hjälp av CSN:s studiemedel.

All undervisning sker på engelska och campus är väldigt internationellt, med alla världens hörn representerade. Detta innebär att du inte bara kommer att få en utbildning i världsklass och inspireras av olika matkulturer, men även skaffa dig nya vänner och knyta kontakter över precis hela världen.

Alma Olsen från Sverige sa upp sig från sitt kontorsjobb efter 7, 5 år för att förverkliga en dröm om att bli konditor. Läs om hennes beslut och erfarenheter av att studera på Culinary Arts Academy i Schweiz. Läs mer.


bakfia-konditor-utbildning

Gillar du desserter, bakverk och har en släng av humor? Följ med på Sofia Söderbergs resa från hobbybagare till internationellt utbildad Konditor.

Läs hennes blogg, Bakfia.se!

Praktik

– De Svenska eleverna från avgångsklassen 2015 gjorde sin praktik på följande ställen:

Sitemap