Konditorutbildning i världsklass - studera konditori och chockladkonst

Konditorutbildning

Konditor, yrkesutbildning Avancerad konditor, yrkesutbildning

konditorutbildning och chokladkonst, i Schweiz

Konditorutbildning i världsklass. Studera “Konditori och chokladkonst” vid Culinary Arts Academy Switzerland

Programmet Certificate in Swiss Pastry and Chocolate Arts är en intensiv ettårig konditorutbildning. Inga förkunskaper krävs för att läsa programmet, det som krävs är passion för konditori och ambitionen att göra det till sin framtida karriär.

Programmet löper över två akademiska terminer á 11 veckor följt av praktik på 4-6 månader. Praktiken är i absolut världsklass och ger studenten möjligheten att påbörja en framgångsrik karriär som ”Pastry Chef”.

Studenterna introduceras till bak- och konditorikonsten, och lär sig genom praktiskt arbete att återge en rad olika degar, bröd, kex, kakor, tårtor, pajer, kakor och salta inslag. Vidare lär de sig avancerade desserter, konfektyr, chokladkonst, tryffel, praliner, karameller, nougat, pastillageskulptur, specialiserade sockertekniker och mycket mer.

Vi erbjuder små klasser och ett nära samarbete mellan lärare och elever, för att utveckla morgondagens kreativa konditorer. Kontinuerlig praktik i skolans fine-dining restaurang ger nödvändig erfarenhet inför praktikterminen.

Culinary Arts Academy Switzerland erbjuder en helgjuten konditorutbildning, och ger en omfattande introduktion till hantverket och yrket. Förutom undervisningen i skolans lokaler arrangerar vi utflykter till restauranger, vingårdar, matproducenter, mässor och gastronomiska events.

Antagningskriterier:

  • Minimiålder: 17 år
  • Engelskanivå motsvarande: VG i Engelska B från gymnasiet eller TOEFL 500+ eller IELTS 5.0 eller 50+ poäng på “Oxford Online Placement Test “(OOPT), detta erbjuds gratis av SEG.
  • Godkänt gymnasiebetyg
  • Motivationsbrev
  • CV på engelska
  • Kopia på giltigt pass

Alma Olsen från Sverige sa upp sig från sitt kontorsjobb efter 7, 5 år för att förverkliga en dröm om att bli konditor. Läs om hennes beslut och erfarenheter av att studera på Culinary Arts Academy i Schweiz. Läs mer.


bakfia-konditor-utbildning

 

Gillar du desserter, bakverk och har en släng av humor? Följ med på Sofia Söderbergs resa från hobbybagare till internationellt utbildad Konditor.

Läs hennes blogg, Bakfia.se!

 

Praktik

– De Svenska eleverna från avgångsklassen 2015 gjorde sin praktik på följande ställen:

 

Finansiering

Konditorutbildningen är helt CSN finansierad. I kostnaden för utbildningen ingår boende, mat, utrustning (köksutrustning, Ipad etc.). Kontakta oss gärna för ytterligare vägledning.

Kostnad

TERMIN Termin 1 Termin 2 Praktik
Skolavgift (CHF) 18860 18860 Gratis
Extra avgift* (CHF) 2800 1850 Gratis
Totalt (CHF) 21660 20710 0
Deposit ** (CHF) 500

 

Sitemap