Hotellutbildning, design & management - Studera till hotellchef

Hotell och design management

Kandidatutbildning Master

Kandidatutbildning

Hotellutbildning med fokus på management & design - SEG

IHTTI School of Hotel and Design Management – skolan för framtidens kreativa ledare.

En utbildning som fokuserar på hospitality management och design. Programmet på IHTTI är framtaget tillsammans med några av hotellbranschens främsta representanter.

När vi frågade företagen vilka egenskaper de efterfrågar hos framtidens ledare, så nämndes egenskaper som: kreativitet, goda personalledaregenskaper, förmågan att driva ett koncept och projekt framåt, en ledare som får saker gjort, en ”doer”.

Programmet “Swiss Hospitality and Design management” skolar elever till färdigheter inom just detta. En hotellutbildning med alla dess praktiska aspekter, samt internationella ledarskapstekniker och etablerade samarbeten med några av världens främsta varumärken gör utbildningen på IHTTI helt unik.

Efter två års utbildning på IHTTI har studenterna:

 • Ett års arbetslivserfarenhet.
 • Två rekommendationsbrev.
 • Ett Swiss Diploma i Hotel Operations Management.

Efter tre år på IHTTI har studenterna, förutom ovan nämnda:

 • En akademiskt krediterad Kandidatexamen BA (HONS) från University of Derby i England.
 • En Kandidatexamen från IHTTI-School of Hotel Management, Neuchatel.
 • Ett diplom från AH&LA, American Hotel & Lodging Association, i USA.

Vi erbjuder givetvis även Postgraduate Diplomas och Masterprogram, se mer under “Avancerad Nivå”.

Programpartners

Det unika programmet som erbjuds på IHTTI har sin bas i våra officiella partners som har varit med och utvecklat programmet samt tar en aktiv roll genom föreläsningar, studiebesök och möjligheten för studenten att jobba direkt med våra partners i projekt och studier. Våra partners på IHTTI är:

HBAJohn PaulAlessiAndaz Hublot

 

Malin Holmgren visste inte vad hon skulle utbilda sig till. Efter att ha fått information om möjligheterna med att plugga hospitality i Schweiz åkte hon dit för att göra det. Idag ångrar hon ingenting, bortsett från lite brist på lösgodis. Lär mer här.

 

 

Swiss Diploma i Internationell Hotell Service Management – 2 år varav 1 år praktik

Efter två års studier, av vilket ett helt år består av betald praktik, så erhåller studenten ett Schweiziskt diplom i ”Hotel Operations Management”, dvs. hur man effektivt leder den dagliga driften på ett hotell och i en restaurang. Detta är grunden och hörnstenarna som man sedan bygger vidare sin akademiska utbildning samt sin internationella karriär på.

Swiss Higher Diploma i Hotell och Design Management – 2.5 år varav 1 år praktik

Efter att ha tagit sitt “Swiss Diploma” fortsätter studenten och läser ytterligare en teoritermin och erhåller då sitt “Swiss Higher Diploma”. Det är nu man specialiserar sig och skaffar sig spetskompetens inom just Hotell och Design management. Detta program är den traditionella Schweiziska utbildningen, en utbildningsgrad som funnits i över 100 år inom den internationella hotellbranschen.

Kandidatprogram i Hotell och Design Management – 3 år varav 1 år praktik

Detta unika program som skolar en kreativ ledare är exklusivt framtaget i samarbete med några av världens främsta hotellchefer och hotellkedjor. Varumärkesbyggnad, inredning och Auto Cad är några av de spännande kurser som erbjuds. Självklart är grunden en hotell management utbildning. Efter avslutad examen kan studenten välja att läsa vidare mot en magisterexamen på någon av SEGs skolor, eller för all del, på vilket universitet som helst i världen då studenten erhåller fulla akademiska krediter (180 ECTS).

Antagningskriterier: Swiss Diploma / Swiss Higher Diploma / Kandidatprogram:

 • Minimi ålder: 17 år
 • Engelskanivå motsvarande: VG i Engelska B från gymnasiet eller TOEFL 500+ eller IELTS 5.0 eller 50+ poäng på “Oxford Online Placement Test “(OOPT), detta erbjuds gratis av SEG.
 • Godkänt gymnasiebetyg
 • Motivationsbrev
 • Ett CV
 • Kopia på giltigt pass

Finansiering

Samtliga utbildningar inom SEG-Swiss Education Group är CSN berättigade och man kan få studielån, merkostnadslån samt studiebidrag för samtliga studieveckor, inklusive praktikterminen. I avgiften ingår skolavgift, boende, mat, skoluniform, försäkring etc. Det enda man behöver utöver detta är fickpengar. Varje student är unik och möjligheten att finansiera sina studier skiljer sig åt från fall till fall. Under vårt inledande studierådgivningsmöte går vi igenom hur andra elever har finansierat sina studier och ser på möjligheter på hur just du kan finansiera dina.

Kostnad per termin

PROGRAM PÅ GRUNDNIVÅ
TERMIN 1 Praktik 3 Praktik 5 6
Skolavgift (CHF) 29700 Gratis 29700 Gratis 29700 30200
Extra avgift* (CHF) 3650 Gratis 3000 Gratis 3000 3650
Totalt (CHF) 33350 0 32700 0 32700 33850
Deposit ** (CHF) 1500
Termin 1,3 + 2 praktik Swiss Diploma i Internationell Hotell Service Management
Termin 1,3,5 + 2 praktik Swiss Higher Diploma i Hotell och Design Management
Termin 1,3,5,6 + 2 praktik Bachelor of Arts (Swiss & British) i Internationell i Hotell och Design Management

Först till kvarn gäller för boking av rumsuppgradering och avgiften skall erläggas i samband med depositionsbetalningen för att uppgraderingen ska bekräftas. För mer information om rumskategorierna, villkor och vad som ingår vg se den internationella webbsidan.

Priserna ovan avser 2017 års startdatum. SEG-Swiss Education Group förbehåller sig rätten att ändra priserna från år till år. NK-Hospitality Consulting tar inget ansvar för eventuella prisändringar eller ändringar i CSNs regler och utbetalningar. För uppdaterad information om priser vg se den internationella webbsidan. Du kan även beställa en katalog ovan för att få en prislista samt broschyrer och ansökningshandlingar hemskickat på posten.

*I skolans extra avgift ingår skoluniform, böcker, försäkring, uppehållstillstånd, extra läxhjälp och mycket mer, för exakt info vg se den internationella websidan.

**Depositionen på CHF 1500.00 reserveras som skydd för eventuell skadegörelse på rummet. Om rummet lämnad utan skadegörelse betalas depositionen tillbaka.

***SEG-Swiss Education Group ansvarar inte för studentens CSN ansökan och utbetalning. Dessa siffror skall ses som vägledning och är hämtade från www.csn.se/utomlands.

 

Sitemap