Hemligheten bakom att få toppbetyg

toppbetyg-hotell-managementBra betyg och godkända betyg kommer från att studera och memorera information som ges till dig i klassen av dina lärare… Toppbetyg dock kommer säkerligen inte komma på detta sätt. Den enda skillnaden mellan bra betyg och toppbetyg är engagemang. Så hur engagerad är du som student i och utanför klassrummet? Hur nyfiken är du?

En student som är engagerad:

1. deltar under lektionerna

2. visar intresse för ämnet

3. expanderar hans/hennes kunskap genom att få ytterligare information och uppgifter om ämnet från olika källor.

Var förberedd

Det är så lätt nuförtiden eftersom både kursplaner och lektionsplaneringar lätt delas med studenter på förhand. Så se till att du kommer beredd till lektionen, delta, dela dina åsikter, tankar och idéer kring ämnet.

Under tentan

Visa ditt kritiska tänkande. Var inte beroende av det du memorerat. Visa på information från olika källor och jämför det med din egen erfarenhet.

Vi stödjer din nyfikenhet

I motsats till vad eleverna kan tro så uppskattar föreläsare när de ifrågasätts om det ämne som diskuteras i klassen. Som föreläsare stödjer din nyfikenhet!

Använd din arbetslivserfarenhet

Har du varit ute på praktik? Dela med dig av dina erfarenheter med både lärare och kurskamrater. En student som sticker ut är en som är engagerad, har visat ett intresse för ämne men också expanderat hans/hennes kunskaper på olika håll.