Kockutbildning - med teori och praktik i absolut världsklass

Kulinarisk Konst

Kock, yrkesutbildning Kock, kanditatutbildning

Kandidatutbildning

Kockutbildning i Schweiz, grundnivå, studera till chefskock

Kockutbildning med teori och praktik i absolut världsklass. På Culinary Arts Academy Switzerland utbildas morgondagens stjärnkockar.

Här erbjuds studenterna en komplett kockutbildning från traditionella kulinariska baskunskaper till internationella fine-dining metoder. Laganda och kreativitet är ledord som fostrar studenterna.

Kockutbildningen ger studenterna kunskapen, förståelsen och fingertoppskänslan som de behöver för att påbörja en framgångsrik karriär inom kulinarisk konst. Som del av slutprovet, ombeds studenten att demonstrera innovativa idéer genom att utveckla och ta fram ett eget kulinariskt koncept.

Små klasser och ett tätt samarbete mellan lärare och elever ger eleven den personliga uppmärksamheten som behövs för att utvecklas till en kreativ och individuell kock. Genom att praktisera i skolans fine-dining restaurang får man under teoriterminen med sig den praktiska erfarenhet man behöver för att vara väl förberedd inför sin praktiktermin.

Culinary Arts Academy Switzerland sätter stor vikt på att erbjuda studenten möjligheten att aktivt utvecklas till en professionell kock. Detta görs inte enbart genom undervisningen i klassrummet utan vi arrangerar även utflykter till restauranger, vingårdar, matproducenter, mässor och gastronomiska events. Vår kockutbildning och kandidatexamen vid Culinary Arts Academy Switzerland ackrediteras av University of Derby i England.

Swiss Higher Diploma in Culinary Studies – 2.5 år varav 1 år praktik

Grundutbildningen inom kulinarisk konst lär studenten basteknikerna för att utvecklas till en framgångsrik internationell kock samt de avancerade tekniker som behövs för att utveckla en egen identitet i köket, en identitet som man sedan både akademiskt och genom praktiska erfarenheter utvecklar genom hela livet. I de första två åren ingår totalt två praktikterminer på restauranger i absolut världsklass. Det är inte ovanligt att studenterna gör sin praktik med kockar som erhållit en eller två Michelin Stars.

Bachelor of Arts in Culinary Arts – 3 år varav 1 år praktik

När man erhållit sitt Swiss Higher Diploma har man möjligheten att fortsätta och läsa ytterligare två teoriterminer á 11 veckor och på så vis få sin kandidatexamen. Här lär vi oss avancerade kokkonster med inspiration från världens alla hörn. Programmet innehåller även en ledarskapsutbildning vilket är mycket viktigt när studenterna skall ut i arbetslivet och driva ett kök/restaurang. Denna kandidatexamen ackrediteras av University of Derby i England.

Antagningskriterier

  • Minimi ålder: 17 år
  • Engelskanivå motsvarande: E i Engelska 6 från gymnasiet,VG i Engelska B från gymnasiet eller TOEFL 500+ eller IELTS 5.0 eller 50+ poäng på “Oxford Online Placement Test “(OOPT), detta erbjuds gratis av SEG.
  • Godkänt gymnasiebetyg
  • Motivationsbrev
  • Ett CV
  • Kopia på giltigt pass

Finansiering

Samtliga utbildningar inom SEG-Swiss Education Group är CSN berättigade och man kan få studielån, merkostnadslån samt studiebidrag för samtliga studieveckor, inklusive praktikterminen. I avgiften ingår skolavgift, boende, mat, skoluniform, försäkring etc. Det enda man behöver utöver detta är fickpengar. Varje student är unik och möjligheten att finansiera sina studier skiljer sig åt från fall till fall. Under vårt inledande studierådgivningsmöte går vi igenom hur andra elever har finansierat sina studier och ser på möjligheter på hur just du kan finansiera dina.

Kostnad per termin

Program på grundnivå – Kulinarisk kockutbildning
TERMIN Termin 1 Termin 2 Termin 3 Praktik Termin 4 Termin 5 Praktik Termin 6 Termin 7
Skolavgift (CHF) 18400 18400 18400 Gratis 18800 18800 Gratis 18800 18800
Extra avgift* (CHF) 2800 1850 1850 Gratis 1850 1850 Gratis 1850 1850
Totalt (CHF) 21200 20250 20250 0 20650 20650 0 20650 20650
Deposit ** (CHF) 1500
Termin 1-3 + 1 praktik Swiss Advanced Certificate i kulinarisk kockutbildning
Termin 1-5 + 2 praktik Swiss Higher Diploma i kulinarisk kockutbildning
Termin 1-7 + 2 praktik Kandidatprogram i kulinarisk kockutbildning

I skolavgiften ingår boende i dubbel standard rum samt frukost, lunch och middag mån-fre och brunch och middag lör-sön. Man kan även välja att ett  deluxerum eller ett superior deluxerum i dubbel eller enkelrums kategorin. Priser per termin på de olika rumskategorierna är:

LUCERNE CAMPUS LE BOUVERET CAMPUS
Double standard room (included in the fees) Double standard room (included in the fees)
Double deluxe room CHF 1’050 Double deluxe room CHF 1’100
Double superior deluxe room CHF 1’600 Double superior deluxe room CHF 1’700
Single standard room CHF 1’600 Single standard room CHF 1’700
Single deluxe room CHF 2’100 Single deluxe room CHF 2’200
Single superior deluxe room CHF 2’650 Single superior deluxe room CHF 2’800

Först till kvarn gäller för boking av rumsuppgradering och avgiften skall erläggas i samband med depositionsbetalningen för att uppgraderingen ska bekräftas. För mer information om rumskategorierna, villkor och vad som ingår, se Accommodation.

Priserna ovan avser 2017 års startdatum. SEG-Swiss Education Group förbehåller sig rätten att ändra priserna från år till år. NK-Hospitality Consulting tar inget ansvar för eventuella prisändringar eller ändringar i CSNs regler och utbetalningar. Se även http://www.culinaryartsswitzerland.com/en/simple/how-to-apply/fees/bachelor-s-degree-1875 för uppdaterad information om priser. Du kan även beställa en katalog ovan för att få en prislista samt broschyrer och ansökningshandlingar hemskickat på posten.

*I skolans extra avgift ingår skoluniform, böcker, försäkring, uppehållstillstånd, extra läxhjälp och mycket mer, för exakt info se www.culinaryarts.ch.

**Depositionen på CHF 1500.00 reserveras som skydd för eventuell skadegörelse på rummet. Om rummet lämnad utan skadegörelse betalas depositionen tillbaka.

***SEG-Swiss Education Group ansvarar inte för studentens CSN ansökan och utbetalning. Dessa siffror skall ses som vägledning och är hämtade från www.csn.se/utomlands.

Sitemap