Upptäck vår heltäckande kockutbildning – ta din kulinariska kandidatexamen vid Genèvesjöns strand
Studera vid Culinary Arts Academy Switzerland i Le Bouveret, nära Montreux i Schweiz. Utforska vårt spännande treåriga kulinariska program som ger dig de praktiska färdigheter du behöver för att bli en toppkock, och den entreprenörskunskap du behöver för att starta ditt eget företag.
Här lägger du en stabil grund för din framtida karriär inom kockyrket. Tekniker och metoder inom framförallt italiensk och fransk matlagning kombineras med diverse teoretiska moment för att förbereda dig för en karriär i köket på topprestauranger över hela världen.
Våra erfarna kockinstruktörer kommer att demonstrera tekniker och ge dig vägledning som du omsätter till nya färdigheter. Även om ett kök är en disciplinerad miljö, förblir undervisningsstilen ytterst tillgänglig och lättsam. Vi erbjuder en stabil grund och mer därtill, för att utveckla din kärlek till matlagning, och leda dig vidare i karriären!
Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment. Kontakta oss nedan för personlig vägledning så kan vi gå igenom dina förutsättningar mer i detalj.
Culinary Arts Academy Switzerland är rankad som den bästa kockskolan i Schweiz, och en av de bästa i världen. Lärarna är förstås själva stjärnkockar, miljön är fantastisk, toppmoderna klassrum samt utrustning, och vi erbjuder betald praktik på de bästa restaurangerna/hotellen i världen.
Boka ett personligt vägledningsmöte
Kursplan
Första året
År 1 – skaffa färdigheter
Plats: Le Bouveret, Schweiz
- TERMIN 1: 11 VECKOR
- Grunderna i klassisk matlagning
- Livsmedelssäkerhet och sanitet
- Introduktion till branscherfarenhet
- Franska eller tyska
- TERMIN 2: 11 VECKOR
- Europas kök
- Smak genom tiden: Den europeiska gastronomiens kulturer och historia
- Introduktion till bageri och konditori
- Näring, hälsa och specialdieter
- Företagskommunikation
- Franska eller tyska
- Valfri praktik
- Schweiz eller utomlands (6 månader)
- TERMIN 3: 11 VECKOR
- Världens kök
- Garde Manger / kalla rätter
- Smak genom tiderna: Gastronomins kulturer och historia i världen
- Kökshantering och ledarskap
- Franska eller tyska
- Praktik
- Schweiz eller utomlands (6 månader)
- Efter att du slutfört första året tilldelas du ett Swiss Grand Diploma in Culinary Arts.
Andra året
År 2 – behärska konsten
Plats: Le Bouveret, Schweiz
- TERMIN 4: 11 VECKOR
- Fine dining – teori
- Fine dining – praktiskt
- Restaurangservice och restaurangledning
- Vin, dryck och mixologi (i samarbete med Ritz Paris)
- Avancerad bakning och konditori (i samarbete med Ritz Paris)
- TERMIN 5: 11 VECKOR
- Innovativ gourmetmatlagning: – Teori
- Innovativ gourmetmatlagning: – praktik
- Chokladkonstens värld
- Utveckling av livsmedelsprodukter
- Tillämpad forskning
- Praktik
- Schweiz eller utomlands (6 månader)
- Efter att du slutfört andra året tilldelas du ett Swiss Higher Diploma in Culinary Arts.
Tredje året
År 3 – ta ledningen
Plats: Brig, Schweiz
- TERMIN 6: 11 VECKOR
- Affärsplan för entreprenören 1
- Kulinarisk turism
- Strategisk marknadsföring för livsmedelsindustrin
- Finansiell redovisning
- Kulinarisk evenemangshantering
- TERMIN 7: 11 VECKOR
- Affärsplan för entreprenören 2
- Koncepthantering för mat och dryck
- Internationell mat- och vinmatchning
- Restaurangdesign
- Strategisk restaurangledning
- Efter att du slutfört det tredje året tar du din Kandidatexamen i Kulinarisk Konst.
Internationell praktik
Våra studenter gör minst två praktikperioder som i de flesta fall kommer med en lön från arbetsgivaren och görs på förstklassiga restauranger eller hotell i Schweiz eller globalt.
På campus finns en karriäravdelning som är dedikerad till att hjälpa alla studenter med hela processen kring praktik, karriärplanering och jobbförberedelser.
CSN-berättigad kockutbildning
Kockutbildningen är CSN-berättigad. Boende, mat, hälsoförsäkring m.m. ingår under din tid på skolan. All undervisning sker på engelska.
Ansökningsprocess
Vi hjälper varje student med individuell vägledning genom hela ansökningsprocessen, CSN och övriga praktiska förberedelser inför studiestarten. För att ansöka till kockutbildningen behövs ett CV, Motivationsbrev samt intyg från tidigare studier. Att studenten har en genuin passion för ämnet är det viktigaste för oss!