Studera till kock utomlands, upptäck vår kandidatutbildning i kulinarisk konst

Kockutbildning med teori och praktik i absolut världsklass. På Culinary Arts Academy Switzerland utbildas morgondagens stjärnkockar.

Här erbjuds studenterna en komplett kockutbildning från traditionella kulinariska baskunskaper till internationella fine-dining metoder. Laganda och kreativitet är ledord som fostrar studenterna.

Kockutbildningen ger studenterna kunskapen, förståelsen och fingertoppskänslan som de behöver för att påbörja en framgångsrik karriär inom kulinarisk konst. Som del av slutprovet, ombeds studenten att demonstrera innovativa idéer genom att utveckla och ta fram ett eget kulinariskt koncept.

Små klasser och ett tätt samarbete mellan lärare och elever ger eleven den personliga uppmärksamheten som behövs för att utvecklas till en kreativ och individuell kock. Genom att praktisera i skolans fine-dining restaurang får man under teoriterminen med sig den praktiska erfarenhet man behöver för att vara väl förberedd inför sin praktiktermin.

Culinary Arts Academy Switzerland sätter stor vikt på att erbjuda studenten möjligheten att aktivt utvecklas till en professionell kock. Detta görs inte enbart genom undervisningen i klassrummet utan vi arrangerar även utflykter till restauranger, vingårdar, matproducenter, mässor och gastronomiska events. Vår kockutbildning och kandidatexamen vid Culinary Arts Academy Switzerland ackrediteras av University of Derby i England.

Studera kulinrisk konst utomlands, i Schweiz

Boka vägledningsmöte

Swiss Higher Diploma in Culinary Studies – 2.5 år varav 1 år praktik

Grundutbildningen inom kulinarisk konst lär studenten basteknikerna för att utvecklas till en framgångsrik internationell kock samt de avancerade tekniker som behövs för att utveckla en egen identitet i köket, en identitet som man sedan både akademiskt och genom praktiska erfarenheter utvecklar genom hela livet. I de första två åren ingår totalt två praktikterminer på restauranger i absolut världsklass. Det är inte ovanligt att studenterna gör sin praktik med kockar som erhållit en eller två Michelin Stars.

Bachelor’s Degree in Culinary Arts – 3 år varav 1 år praktik

När man erhållit sitt Swiss Higher Diploma har man möjligheten att fortsätta och läsa ytterligare två teoriterminer á 11 veckor och på så vis få sin kandidatexamen. Här lär vi oss kulinarisk konst med inspiration från världens alla hörn. Programmet innehåller även en ledarskapsutbildning vilket är mycket viktigt när studenterna skall ut i arbetslivet och driva ett kök/restaurang. Denna kandidatexamen ackrediteras av University of Derby i England.

Vi erbjuder även en kortare kockutbildning som du kan läsa mer om här.

Ansökningsdokument:

  1. Gymnasiebetyg
  2. CV
  3. Kopia på giltigt pass
  4. Personligt brev
Kontakta oss