Internationell Kockutbildning - Swiss Education Group

Internationell Kockutbildning

Upptäck vår intensiva, kortare utbildning, Swiss Grand Diploma in Culinary Arts:

På denna intensiva utbildning i kulinarisk konst, får du en bred, internationell och avancerad kockutbildning. Den omfattar nio månader på Culinary Arts Academy i Le Bouveret, samt ett års betald praktik som du gör vart du vill i hela världen.

Tekniker och metoder inom framförallt italiensk och fransk matlagning kombineras med vissa teoretiska moment för att förbereda dig för en karriär i köket på topprestauranger över hela världen. Efter utbildningen finns det även möjlighet att fortsätta studierna mot vår Kandidatexamen i Kulinarisk Konst.

Vegetariskt alternativ – en helt vegetarisk kockutbildning!

Vi erbjuder även alternativet att göra utbildningen med 100 % vegetarisk matlagning. Läs mer om vår vegetariska kockutbildning här:

Vegetarisk kockutbildning

Vegetarisk kockutbildning

Vegetariska recept tar allt mer plats i den kulinariska världen, vilket lett till behovet av en specialiserad vegetarisk kockutbildning. Det finns en mängd olika skäl till varför fler och fler väljer att äta vegetariskt och detta innebär även at...
Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment. Kontakta oss nedan för personlig vägledning så kan vi gå igenom just din situation i mer detalj.
Boka ett personligt vägledningsmöte

Praktiska lektioner

Utbildningen är uppdelad i tre terminer på skolan på 11 veckor vardera och två praktikperioder á sex månader.

  • Termin 1 handlar om det grundläggande så som knivtekniker, matlagningsmetoder, livsmedelssäkerhet och hygien. Fokus ligger även på fransk matlagning, kulinariska trender samt grundläggande kunskap inom bakning. Efter denna termin erhåller du ett ”Certificate of Culinary Arts Essentials”.
  • Termin 2  inriktar sig på klassisk och modern europeisk matlagning, klassiska efterrätter, professionell kökshantering, näringslära och speciella kostbehov samt kulinariska rankningar. Här erhåller du ett ”Diploma in European Culinary Arts”.
  • Termin 3 fokuserar du på allt som har med”fine dining” att göra – matlagning, menysammansättning, vin- och matparning, gourmetkök, avancerade efterrätter samt hållbar matförsörjning. Därefter avslutar du utbildningen med ytterligare en praktikperiod på sex månader och får ditt “Swiss Grand Diploma in Culinary Arts”.

Tolv månaders internationell betald praktik

Under utbildningen i Le Bouveret i Schweiz, gör alla studenter totalt ett års internationell betald praktik. Denna praktik sker ofta på Michelinrestauranger, lyxrestauranger på 5-stjärniga hotell och är uppdelad i två perioder. Med hjälp av skolans fantastiska internationella nätverk kommer du att ha möjlighet att göra praktik precis var du vill i hela världen, samtidigt som du får erfarenhet av att jobba under kockar i absolut världsklass.

Du gör din första praktik efter termin två och den slutgiltiga praktiken efter termin tre. Om du har tidigare erfarenhet så kommer upplägget att se lite annorlunda ut. Kontakta oss nedan för att diskutera just din situation.

Kontakta oss här

Helt CSN-finansierad internationell upplevelse

Under tiden på skolan ingår mat och boende på skolans campus i Le Bouveret, med utsikt över Genevesjön. Eftersom utbildningen är ackrediterad och CSN-berättigad kan du finansiera hela din vistelse i Schweiz med hjälp av CSN:s studiemedel.

All undervisning sker på engelska och campus är väldigt internationellt, med alla världens hörn representerade. Detta innebär att du inte bara kommer att få en utbildning i världsklass och inspireras av olika matkulturer utan även kommer skaffa dig nya vänner och knyta kontakter över precis hela världen. Vi erbjuder även möjligheten att besöka skolan i Schweiz, vi står då för boende och mat under besöket.

Ansökningsdokument:

  • Ifylld ansökningsblankett
  • CV
  • Personligt brev
  • Passkopia
Ansök till utbildningen idag!
Sitemap