Internationell Kockutbildning - Swiss Education Group

Internationell Kockutbildning

Yrkesutbildning

Grundläggande Schweizisk kockutbildning, DiplomutbildningPå denna intensiva utbildning i kulinarisk konst, får du en bred, internationell grundläggande kockutbildning. Den omfattar nio månader på Culinary Arts Academy i Le Bouveret, samt ett års betald praktik som du gör vart du vill i hela världen.

Vegetariskt alternativ

Vi erbjuder även alternativet att göra utbildningen med 100 % vegetarisk matlagning.

För dig med erfarenhet

Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment . Kontakta oss för mer information om det här. Vi erbjuder även en kandidatutbildning i kulinarisk konst som du kan läsa mer om här.

LÄMNA EN INTRESSEANMÄLAN

Tekniker och metoder inom framförallt italiensk och fransk matlagning kombineras med vissa teoretiska moment för att förbereda dig för en karriär i köket på topprestauranger över hela världen. Efter utbildningen finns det även möjlighet att fortsätta studierna mot vår Kandidatexamen i Kulinarisk Konst.

Praktiska lektioner

Utbildningen är uppdelad i 3 terminer på skolan på 3 månader vardera och 2 praktikterminer på 6 månader vardera.

Under första terminen i skolan lär du dig det grundläggande så som knivtekniker, matlagningsmetoder, livsmedelssäkerhet och hygien. Fokus ligger även på fransk matlagning, kulinariska trender samt grundläggande kunskap inom bakning. Efter denna termin erhåller du ett ”Certificate of Culinary Arts Essentials”.

Den andra terminen inriktar sig på klassisk och modern europeisk matlagning, klassiska efterrätter, professionell kökshantering, näringslära och speciella kostbehov samt kulinariska rankningar. Här erhåller du ett ”Diploma in European Culinary Arts.

Tolv månaders internationell betald praktik

Efter två terminer på skolan i Schweiz, gör alla studenter sex månaders internationell betald praktik. Denna praktik sker ofta på Michelinrestauranger eller lyxrestauranger på 5-stjärniga hotell. Med hjälp av skolans fantastiska internationella nätverk, kommer du att ha möjlighet att göra praktik precis var du vill i hela världen, samtidigt som du får erfarenhet av att jobba under kockar i absolut världsklass.

Efter den första praktikperioden återvänder du till skolan och gör din sista termin på 3 månader. Under den sista terminen koncentrerar du dig på internationellt gourmetkök, ”fine dining”-matlagning, menysammansättning, vin- och matparning, gourmetefterrätter samt hållbar matförsörjning.

Därefter avslutar du utbildningen med ytterligare en praktikperiod på sex månader och får ditt “Swiss Grand Diploma in Culinary Arts”.

Efter din kockutbildning kan du arbeta som kock på en hög internationell nivå.

Helt CSN-finansierad internationell upplevelse

Under tiden på skolan ingår mat och boende på skolans campus i Le Bouveret, med utsikt över Genevesjön. Eftersom utbildningen är ackrediterad och CSN-berättigad kan du finansiera hela din vistelse i Schweiz med hjälp av CSN:s studiemedel.

All undervisning sker på engelska och campus är väldigt internationellt, med alla världens hörn representerade. Detta innebär att du inte bara kommer att få en utbildning i världsklass och inspireras av olika matkulturer utan även kommer skaffa dig nya vänner och knyta kontakter över precis hela världen.

För mer information vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Lämna en intresseanmälan
Sitemap