Upptäck vår heltäckande kockutbildning – ta din kulinariska kandidatexamen vid Genèvesjöns strand

Utforska detta spännande treåriga kulinariska program som ger dig de praktiska färdigheter du behöver för att bli en toppkock, och den entreprenörskunskap du behöver för att starta ditt eget företag.

Här lägger du en stabil grund för din framtida karriär inom kockyrket. Tekniker och metoder inom framförallt italiensk och fransk matlagning kombineras med diverse teoretiska moment för att förbereda dig för en karriär i köket på topprestauranger över hela världen.

Våra erfarna kockinstruktörer kommer att demonstrera tekniker och ge dig vägledning som du omsätter till nya färdigheter. Även om ett kök är en disciplinerad miljö, förblir undervisningsstilen ytterst tillgänglig och lättsam. Vi erbjuder en stabil grund och mer därtill, för att utveckla din kärlek till matlagning, och leda dig vidare i karriären!

Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment. Kontakta oss nedan för personlig vägledning så kan vi gå igenom dina förutsättningar mer i detalj.

Boka ett personligt vägledningsmöte

Culinary Arts Academy Switzerland är rankad som den bästa kockskolan i Schweiz, och en av de bästa i världen. Lärarna är förstås själva stjärnkockar, miljön är fantastisk, toppmoderna klassrum samt utrustning, och vi erbjuder betald praktik på de bästa restaurangerna/hotellen i världen.

Struktur

Första året

År 1 – skaffa färdigheter

Plats: Le Bouveret

  • TERMIN 1: 11 VECKOR
    • Grunderna i klassisk matlagning
    • Livsmedelssäkerhet och sanitet
    • Introduktion till branscherfarenhet
    • Franska eller tyska
  • TERMIN 2: 11 VECKOR
    • Europas kök
    • Smak genom tiden: Den europeiska gastronomiens kulturer och historia
    • Introduktion till bageri och konditori
    • Näring, hälsa och specialdieter
    • Företagskommunikation
    • Franska eller tyska
  • Valfri praktik
    • Schweiz eller utomlands (6 månader) för Swiss Grand Diploma – särskilda villkor gäller
  • TERMIN 3: 11 VECKOR
    • Världens kök
    • Garde Manger / kalla rätter
    • Smak genom tiderna: Gastronomins kulturer och historia i världen
    • Kökshantering och ledarskap
    • Franska eller tyska
  • Praktik
    • Schweiz eller utomlands (4-6 månader)
  • Slutför årskurs 1 och ta examen med ett Swiss Grand Diploma.
Andra året

År 2 – behärska konsten

Plats: Le Bouveret

  • TERMIN 4: 11 VECKOR
    • Fine dining – teori
    • Fine dining – praktiskt
    • Restaurangservice och restaurangledning
    • Vin, dryck och mixologi (i samarbete med Ritz Paris)
    • Avancerad bakning och konditori (i samarbete med Ritz Paris)
  • TERMIN 5: 11 VECKOR
    • Innovativ gourmetmatlagning: – Teori
    • Innovativ gourmetmatlagning: – praktik
    • Chokladkonstens värld
    • Utveckling av livsmedelsprodukter
    • Tillämpad forskning
  • Praktik
    • Schweiz eller utomlands (4-6 månader)
  • Avsluta årskurs 2 och ta examen med ett schweiziskt Higher Diploma.
Tredje året

År 3 – ta ledningen

Plats: Brig

  • TERMIN 6: 11 VECKOR
    • Affärsplan för entreprenören 1
    • Kulinarisk turism
    • Strategisk marknadsföring för livsmedelsindustrin
    • Finansiell redovisning
    • Kulinarisk evenemangshantering
  • TERMIN 7: 11 VECKOR
    • Affärsplan för entreprenören 2
    • Koncepthantering för mat och dryck
    • Internationell mat- och vinmatchning
    • Restaurangdesign
    • Strategisk restaurangledning
  • Avsluta årskurs 3 och ta din kandidatexamen i kulinarisk konst.

Internationell praktik

Våra studenter gör upp till tre praktikperioder, som i de flesta fall kommer med en lön från arbetsgivaren, och görs på förstklassiga restauranger eller hotell i Schweiz eller globalt.

På campus finns en karriäravdelning som är dedikerad till att hjälpa alla studenter med hela processen kring praktik, karriärplanering och jobbförberedelser.

CSN-berättigad kockutbildning

Kockutbildningen är CSN-berättigad och ackrediterad, vilket innebär att du kan finansiera dina studier med hjälp av studiemedel från CSN. Boende, mat, hälsoförsäkring m.m. ingår under din tid på skolan. All undervisning sker på engelska.

Internationell kockutbildning i Schweiz. Studera till kock utomlands.

Ansökningsprocess

Vi hjälper varje student med individuell vägledning genom hela ansökningsprocessen, CSN och övriga praktiska förberedelser inför studiestarten. För att ansöka till kockutbildningen behövs ett CV, Motivationsbrev samt intyg från tidigare studier. Att studenten har en genuin passion för ämnet är det viktigaste för oss!

Kontakta oss