Vi är glada att kunna meddela att alla våra fyra skolor fortsätter att vara bland de åtta bästa hotellskolorna i världen, enligt QS:s rankning 2023.

Jag vill tacka den akademiska världen och arbetsgivarvärlden för detta förtroende. Att bli internationellt erkänd, med alla våra skolor bland de åtta bästa globalt, inspirerar oss att fortsätta att förbättra allt vi gör. Det är en mycket spännande tid att vara involverad i hotell management-utbildning, säger Ronan Fitzgerald, vice vd för Swiss Education Group.

SHMS – Swiss Hotel Management School fortsätter att rankas som den tredje bästa hotellskolan i världen och den andra i Schweiz. Patrick Taffin, biträdande rektor vid SHMS Leysin, säger: “Vårt team arbetar hårt för att inspirera våra studenter till att bli de bästa företagsledarna inom hotell- och restaurangbranschen, och våra studenter kan vara mycket stolta över att vara så duktiga unga yrkesverksamma. Detta resultat är en direkt återspegling av vad branschen tycker om SHMS.”

Vi förstår vad vi gör, hur vi gör det och varför vi gör det

Även om César Ritz Colleges Switzerland, Culinary Arts Academy Switzerland och HIM – Hotel Institute Montreux först nyligen förtjänade sin plats bland de tio bästa skolorna i världen, 2021, har imponerande resultat återigen både 2022 och 2023 stadigt etablerat alla våra skolors rykte. Alla fyra skolorna har avsevärt förbättrat sina genomsnittliga poäng för akademiskt rykte och arbetsgivarrykte.

2023 QS Rankings in Hospitality and Leisure Management (QS-rankning för management inom hotell och turism)

  1. Swiss Hotel Management School: 3:e plats
  2. César Ritz Colleges Switzerland: 6:e plats.
  3. Hotel Institute Montreux: 7:e plats
  4. Culinary Arts Academy Switzerland: 8:e plats, fortfarande den enda kulinariska skolan i rankingen.
Vill du veta mer om våra skolor?

Varför våra skolor är bland de bästa hotell- och restaurangskolorna i världen

1. Våra studenter är högt värderade av sina arbetsgivare

Genom över 100 branschpartnerskap och en ständigt växande lista över mycket skickliga alumner som återvänder för att dela med sig av sina utmaningar och framgångar till nuvarande studenter, informeras läroplanen av branschen och stöder våra studenters anställningsbarhet och karriärutveckling.

“Vårt nära samarbete med branschpartner ger klassrummet en verklig prägel – verkliga problem, verkliga utmaningar, verkliga insikter om arbetsplatsen – allt detta gör att våra studenter kan ta examen med en exakt förståelse för de utmaningar de kommer att möta på arbetsplatsen”, förklarar Ulrika Bjorklund, rektor för Hotel Institute Montreux.

Vår uppmärksamhet på detaljer från den verkliga världen i vår utbildning ger stor utdelning för våra studenter i deras yrkesliv.

“Branschen älskar oss”, tillägger dr Szambowski. “Våra studenter tar examen som branschfärdiga, som operativa ledare som är redo att kavla upp ärmarna och börja arbeta. Vi får gång på gång höra från företag att vi är deras favoritskola när det gäller att rekrytera nya talanger. Våra studenter stiger mycket snabbt i graderna på grund av sin attityd, sina kunskaper och sin skicklighet.”

Vi vet från våra studenters framgång efter examen att vi är arbetsgivarnas favoritskola.

2. Vi har ett gediget, beprövat akademiskt rykte.

Våra starka akademiska partnerskap med ledande skolor för hotellutbildning i USA och Storbritannien förstärker och breddar kvaliteten på vårt utbildningsutbud.

Tanja Florenthal, rektor vid César Ritz Colleges Switzerland och Culinary Arts Academy Switzerland, förklarar följande

“Ju bättre dina partner är, desto större är ditt akademiska erkännande, vilket leder till utbyte av lärare och studenter, deltagande i konferenser och publicering i forskningsöversikter.”

Våra skolor samarbetar med toppinstitutioner som Washington State University, ett av USA:s ledande forskningsuniversitet (rankat i Carnegie Classification of Institutions of Higher Education), University of Derby, ett av de 30 bästa universiteten i Storbritannien, och Northwood University, vars program för hotell- och restauranghantering är ett av de få som ackrediterats av Accreditation Council for Business Schools and Programs (ACBSP).

3. Vi drivs av att förnya oss

Alla våra skolor strävar efter en medveten integration av banbrytande forskning och oöverträffad erfarenhetsbaserad inlärning.

Som rektor Tanja Florenthal förklarar,

“Dessa rankningar är ett uttalande om de ansträngningar vi lägger ner på vår undervisning.”

Varje skola har åtagit sig att hålla ett öga på horisonten för att se vad som kommer framöver.

“Vi främjar innovation på akademisk nivå och ser till att innovationsförmågan är helt integrerad i läroplanen”, tillägger Florenthal.

Dean Bjorklund tillägger att “nya positioner skapas som inte fanns tidigare, tekniken fortsätter att utvecklas, hållbarhet blir allt viktigare – vi håller oss uppdaterade på förändringar i branschen och förbereder våra elever därefter”.

Vid Swiss Hotel Management School antogs för flera år sedan ett medvetet tillvägagångssätt för undervisning, lärande och bedömning, vilket ledde till att skolan erkändes som Apple Distinguished School för sina fortsatta insatser för innovativ utbildning och lärandeupplevelse.

4. Vi odlar en solid gemenskap av omtänksamma människor

Att uppnå och upprätthålla denna typ av akademiskt erkännande tre år i rad är en hyllning till den gemensamma ansträngningen som återspeglar engagemanget och det kontinuerliga stödet från alla inblandade på alla nivåer inom institutionerna. Kulturen och värderingarna fastställs och modelleras på alla nivåer, från högsta ledningen och nedåt.

På HIM innebär “att vara en liten, ’boutique’-skola att varje student kan träffa lärare och gästföreläsare, ställa frågor och skapa ett stabilt nätverk av jämnåriga. Det finns en verklig familjekänsla som genomsyrar atmosfären”, säger rektorn Ulrika Bjorklund.

  1. Beträffande QS:s rankning
  2. QS World University Rankings är utformade för att ge oberoende kvalitetssäkring till de miljontals studenter, föräldrar, akademiker och beslutsfattare som vill försäkra sig om att deras utbildnings-, karriär- och strategiska val är datadrivna. Du hittar den fullständiga rankningen för 2023 på QS Rankings webbplats.
Kontakta oss för vägledning