Studentberättelser - Swiss Education Group

Studentberättelser

Våra studenter berättar om sina uppleverlser på skolan och vad dom tycker om sin utbildning.

Under min tid i skolan har jag utvecklats extremt mycket, inte bara inom det kulinariska men utan också som person. Man lär känna människor från de flesta länder och man får samtidigt presentera Sverige för dem.

Det är väldigt stor skillnad på Culinary Arts Academy och på skolor i Sverige, det är mer strikt här men samtidigt känns det som att alla möjligheter finns. Skolans kontakter och rykte gör att man får praktikplatser och jobb på de allra bästa restaurangerna!

Hanna Johansson, Culinary Arts Academy Switzerland

Något av det bästa med Culinary Arts Academy Switzerland är personerna man lär känna från hela världen. Samt för mig, att få chansen att lära mig ifrån alla världens olika kök, genom mina kamrater.

En annan sak som sticker ut mycket med denna skolan är deras kontaktnät, något som jag är säker på att jag kommer ha nytta utav.

Man kan, förutsatt att man presterar bra, få chansen att jobba i några utav världens bästa restauranger, och det är ju därför man är just här, för att lära sig utav dem bästa.

Anton Bertram, Culinary Arts Academy Switzerland

Mitt namn är Lucia och jag studerar andra året på IHTTI.

Jag började i februari 2018 och jag blev verkligen förvånad över den vackra miljön i Neuchâtel och hur utmärkt universitetet såg ut.

Lärarna är mycket vänliga och omtänksamma, de kommer alltid att erbjuda sin hjälp om du har några bekymmer. Det känns bra att vara student här.  Speciellt under första månaden, jag lärde mig att ta risker och att kliva ut från min comfortzone. Nu vågar jag ta risker och lita på mig själv.

Utbildningarna här på IHTTI är mycket lämpliga och hjälper dig att utvecklas i besöksnäringen eftersom vi inte bara lär oss om Hospitality utan också om design.

Med kunskap om design, utvecklar jag kompetenser som att kunna visualisera och designa ett rum i olika ytbehandlingar. Jag lär mig att förstå olika faktorer och principer för interiörutsmyckning och dess ursprung. Om din passion är att skapa och designa ditt eget hotell en vacker dag så är IHTTI en perfekt fit för dig.

Förutom att utbildningen är häpnadsväckande så är studenterna här på IHTTI som en stor familj, vi skrattar tillsammans, vi utvecklas och växer tillsammans. Jag är verkligen oerhört glad och tacksam att vara en del av IHTTI!

Lucia Alvarez Crespo, IHTTI

Jag heter Thina och ska börja min sista termin på Hotel Institute Montreux. Under mina tre år på skolan har jag gjort två praktiker, mitt första på Sandals i Jamaica och mitt andra på Ritz i Paris. Undervisningen på skolan är intensiv men intressant och tillsammans med praktiken har jag fått en bra överblick över hotellbranschen. Efter min examen så vill jag gå vidare med en trainee utbildning inom ett stort lyxhotellföretag i Europa som till exempel Kempinski, Four Seasons eller Bvlgari!

Thina Andersson, Hotel Institute Montreux

Jag gör för tillfället praktik på ett av de bästa 5-stjärniga hotellen i Prag – Mandarin Oriental. Det är ett relativt litet hotell, men med helt otroliga kollegor. Under min praktik har jag fått ta del av och lära mig alla uppgifter inom Front Office, och dessutom på den högsta nivån av service!

Desirée Ek, César Ritz, Le Bouveret

Jag tycker att mina tre år i Schweiz har varit grymma. Först och främst att ta steget att flytta från Sverige och sin comfort zone. När det kommer till själva utbildningen så är jag väldigt nöjd. Först och främst att vi hade praktik delat med teori, som är ett utmärkt upplägg. Man kommer ifrån skolbänken lite och har möjlighet att flytta vart man vill i hela världen,vilket är en väldigt bra erfarenhet.

Generellt så tycker jag alla kurser är relevanta, man lär sig allt från att städa ett rum till att prissätta rummet och mycket mer. Det är många av kurserna som jag har stor användning av idag, speciellt Revenue management, då min nuvarande roll kräver det. Efter min utbildning i Schweiz kände jag mig redo och självsäker att starta min karriär inom hotellindustrin. Samma dag som jag blev klar med min dissertation fick jag ett jobberbjudande från Booking.com.

Carl Berglund – SHMS-Swiss Hotel Management School

desireeJag har alltid velat studera hospitality på en seriös skola med ett bra rykte och därför kändes studierna här i Schweiz verkligen som det perfekta valet, då de verkligen är i världsklass!

Det skiljer sig väldigt mycket från att studera i Sverige. Det är ett väldigt högt tempo, men lärarna här är riktigt duktiga och det gör deras lektioner lätta att förstå, vilket håller studiemotivationen uppe.

Desiree Ek - César Ritz Colleges Switzerland

malinI hotellindustrin är att ingen dag är den andra lik. Hela världen är öppen som arbetsplats och jag träffar konstant nya människor och kulturer. Undervisningen är både teoretisk och praktiskt vilket förbereder för framtiden.

SEG har hjälpt mig skapa möjligheter och ett nätverk. Jag har kontakter som hjälpt mig få praktik på Island och i Dubai. Jag har även kunnat använda mina kontakter för extrajobb hemma i Göteborg.
Det bästa med IHTTI är stämningen. Vi är verkligen en familj där alla är uppmärksammade och välkomna. I Neuchâtel finns det alltid något att göra och någon att göra det med. Jag har påbörjat mitt tredje år och är 100% nöjd med mitt val!

Malin Holmgren - IHTTI School of Hotel Management

Sanna_nagelEn kort och intensiv utbildning som gett mig möjlighet till praktikplats på femstjärnigt hotell, vilket jag aldrig trott att jag skulle hamna på. Det spelar ingen roll om du har erfarenhet från kök eller inte innan. För mig var det helt nytt att jobba i kök och en del hade erfarenhet sen innan i min klass. Men det är små klasser vilket är väldigt bra och man jobbar både självständigt och i team. Ger många möjligheter vart du än vill i världen och det bästa är att träffa så många olika människor från olika länder. Lucerne är en härlig och vacker stad som jag kommer sakna och skolan ligger centralt.

Sanna Nagel – Konditori och chokladutbildning student vid CAA – Culinary Arts Academy Switzerland

Kristin_Magnusson_kopiaFör mig har den första tiden på IHTTI varit otroligt lärorikt och innehållsrik. Jag trivs fantastiskt bra med min utbildning som jag har valt. Under den första terminen som jag har studerat har jag fått lära mig otroligt mycket där all undervisning har känts relevant för själva utbildningen. Skolämnena vi studerar kommer att vara till stor nytta i framtiden.

Nu befinner jag mig på praktik som är en del av utbildningen på Sandals Resort i St Lucia, Carribean. Ett perfekt ställe att jobba och få erfarenhet på då skolan har förberett dig på ett bra sätt för att kunna göra ett bra jobb. Det är otroligt lärorikt och jag trivs jättebra.

Studielivet är otroligt hektiskt på ett bra sätt, man hinner aldrig tröttna. Det är en härlig stämning i skolan och man känner sig alltid uppmärksammad.  Jag är otroligt glad och tursam att jag valde eller fick chansen att söka via Levi Nikitin och SEG direkt. Det har varit till en sådan fantastisk hjälp både praktiskt och mentalt. Den informationen och stödet jag fick var guld värd.

 

Kristin Magnusson – BA student vid IHTTI-School of Hotel & Design Management, Neuchatel