Vegetarisk kockutbildning

Vi erbjuder en unik vegetarisk kulinarisk kandidatexamen som ger dig de tekniska färdigheter du behöver för att bli en vegetarisk fine-dining kock. Internationell praktik ingår.

Vi erbjuder en unik kulinarisk kandidatexamen som ger dig de tekniska färdigheter du behöver för att bli en vegetarisk fine-dining kock

Vegetariska recept tar allt mer plats i den kulinariska världen, vilket bidragit till vi tagit fram den här treåriga utbildningen inom plantbaserad kulinarisk konst. Det finns en mängd olika skäl till varför fler och fler väljer att äta vegetariskt och detta innebär även att behovet av välutbildade kockar inom området ökar.

Den exakta inriktningen är “lakto-ovo-vegetarisk”, vilket innebär att förutom växtbaserade råvaror används även ägg och mejeriprodukter i våra kök, men inte kött eller fisk.

Upptäck kraften i det gröna köket. Lär dig hur du skapar en vegetarisk festmåltid som är bra för kroppen och för miljön. Lär dig det viktigaste om serviceetikett, vikten av att balansera näring och hälsa samt strikt hygienprotokoll.Culinary Arts Academy Switzerland – CAAS erbjuder ett kulinariskt program i världsklass som utrustar dig med de tekniska färdigheter du behöver för att bli en stjärnkock, med influenser och utbyten från vegetariska toppkockar och restauranger. En vegetarisk kockutbildning som omfattar två års undervisning på campus i Le Bouveret i Schweiz, samt ett års internationell praktik.

För dig med erfarenhet

Om du redan har arbetat som vegetarisk kock eller liknande kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment. Kontakta oss för mer information om det här:

Kontakta oss

Kursplan

Första året

År 1 – skaffa färdigheter

Plats: Le Bouveret, Schweiz

  • TERMIN 1: 11 VECKOR
    • Grunderna i vegetarisk och växtbaserad matlagning
    • Livsmedelssäkerhet och sanitet
    • Introduktion till branscherfarenhet
    • Franska eller tyska
  • TERMIN 2: 11 VECKOR
    • Vegetariska kök i världen
    • Smak genom tiden: Historia och kultur av vegetariska rätter och växtbaserade dieter
    • Introduktion till vegansk bakning och konditori
    • Näring, hälsa och specialdieter
    • Företagskommunikation
    • Franska eller tyska
  • TERMIN 3: 11 VECKOR
    • Vegetariskt och växtbaserat bistronomiskt kök
    • Veganska dessertkreationer
    • Vegetariska kulinariska trender: Helmat, hållbarhet och mer därtill
    • Köksledning och ledarskapsutbildning
    • Franska eller tyska
  • Praktik
    • Schweiz eller utomlands (6 månader)
  • Efter att du slutfört första året tilldelas du ett Swiss Grand Diploma in Vegetarian Culinary Arts.
Andra året

År 2 – behärska konsten

Plats: Le Bouveret, Schweiz

  • TERMIN 4: 11 VECKOR
    • Vegetarisk matlagning – teori
    • Vegetarisk matlagning för finare middagar – praktiskt
    • Restaurangservice och restaurangledning
    • Vin, dryck och mixologi (i samarbete med Ritz Paris)
    • Avancerad vegansk bakning och konditori
  • Termin 5: 11 VECKOR
    • Innovativ vegetarisk gourmetmatlagning – teori
    • Innovativ vegetarisk gourmetmatlagning – praktiskt
    • Chokladkonstens värld
    • Utveckling av livsmedelsprodukter
    • Tillämpad forskning
  • Praktik
    • Schweiz eller övriga världen (4-6 månader)
  • Efter att du slutfört andra året tilldelas du ett Swiss Higher Diploma in Vegetarian Culinary Arts.

Tredje året

År 3 – ta ledningen

Plats: Brig, Schweiz

  • TERMIN 6: 11 VECKOR
    • Affärsplan för entreprenören 1
    • Kulinarisk turism
    • Strategisk marknadsföring för livsmedelsindustrin
    • Finansiell redovisning
    • Kulinarisk evenemangshantering
  • TERMIN 7: 11 VECKOR
    • Affärsplan för entreprenören 2
    • Koncepthantering för mat och dryck
    • Internationell mat- och vinmatchning
    • Restaurangdesign
    • Strategisk restaurangledning
  • Efter du slutfört det tredje året tar du din Kandidatexamen i Kulinarisk Konst.

Internationell praktik

Våra studenter gör minst två praktikperioder som i de flesta fall kommer med en lön från arbetsgivaren och görs på förstklassiga restauranger eller hotell i Schweiz eller globalt.

På campus finns en karriäravdelning som är dedikerad till att hjälpa alla studenter med hela processen kring praktik, karriärplanering och jobbförberedelser.

CSN-berättigad kockutbildning

Den vegetariska kockutbildningen är CSN-berättigad. Boende, mat, hälsoförsäkring m.m. ingår under din tid på skolan. All undervisning sker på engelska.

Ansökningsprocess

Vi hjälper varje student med individuell vägledning genom hela ansökningsprocessen, CSN och övriga praktiska förberedelser inför studiestarten. För att ansöka till den vegetarisk kockutbildningen utbildningen behövs ett CV, Motivationsbrev samt intyg från tidigare studier. Att studenten har en genuin passion för ämnet är det viktigaste för oss!

boka ett vägledningsmöte