Peggy är grundaren av den populära restaurangen Grassroots Pantry i Hong Kong med en växtbaserad meny.
Med en mission av att bevara och förbättra vår miljö, delar Peggy med sig av hur hon började sin resa mot att leva sin passion och vad som ger henne styrka att fortsätta.
Berätta om din akademiska resa och varför du valde att studera just detta?
När jag väl hittade min passion inom matkonsten ansökte jag till Le Cordon Bleu Ottawa och examinerades med ett avgångsbetyg i Cuisine and Pastry. Men jag ville lära mig mer om restaurangverksamhet, så jag valde att ansöka till Swiss Hotel Management School (SHMS) för att få en högre utbildning i ämnet. Att jag hade möjligheten att börja direkt på det andra året av utbildningen var för mig en stor fördel.
Under mitt sista år valde jag företagsekonomi som huvudämne innan jag flyttade till Hotel Institute Montreux (HIM) för att slutföra min kandidatexamen i företagsekonomi med specialinriktning hotell- och restaurangverksamhet
På skolan använde jag mig av en så kallad öppen inlärningsmiljö, som gav mig frihet och utrymme att göra mina egna efterforskningar på de organiska-, mat- och jordbruksindustierna. Hur ser dess ekonomi ser ut, vilka val man har som konsument och deras strategiska planering. Vi uppmuntrades till att vara kreativa och jag började tänka på hur det skulle vara att bedriva ett företag med starka etiska värderingar. Det banade vägen för mitt nuvarande karriärsval.
Vilken utveckling har du sett i ditt arbete så här långt?
Det är de små framstegen och belöningarna, så som förändring i folks tankebanor och tillvägagångssätt som motiverar mig att fortsätta. Jag startade ” The Collective’s Table” som är middagar där jag bjuder in professionella kockar från Hong Kong och hela världen att komma hit och laga mat och utveckla den plantbaserade kökskonsten, tillsammans. Men viktigast av allt så vill jag att de ska upptäcka själva fördelarna som kommer från hållbara livsmedel och en köttfri diet. Jag tar vara på varenda möjlighet jag kan till att utbilda och dela med mig av de erfarenheter som jag har lärt mig genom de olika konsultuppdrag jag gjort, föredrag på skolor jag hållit och att sitta i olika jurys.
Sakta men säkert förändrar vår agenda människors tanke- och tillvägagångssätt. Förutom att servera växtbaserad mat, jobbar jag mot att förändra hela vår industris tillvägagångssätt.
När jag ser kockar göra medvetna val för att återvinna och minimera matsvinn, och tillochmed ändrar sina menyer till mat som är hållbar och snällare mot miljön, eller att de själva går över till helt vegetarisk kost, dessa ögonblick firar jag.
Jag vill fortsätta att utvidga möjligheterna för vad som kan göras med växtbaserad mat och visa alla att äta vegetarisk/vegankost kan vara mer än ett enstaka tillfälle och bli standard i vardagen. Jag hoppas att kunna förändra hur dagens skolor och kurser som lär ut kökskonst kan integrera hållbara och miljövänliga kurser i sin utbildning.
Vilka utmaningar har du mött och hur övervann du dem?
Ett sätt jag lärt mig för att övervinna utmaningar är att samla alla mina styrkor och få dem att jobba för mig och inte tvärt om. Till exempel, jag är väldigt introvert av mig och kan framstå som tyst och lite reserverad. Men det är för att jag väljer att lyssna och observera innan jag bestämmer mig för att prata eller för vad min nästa handling ska bli. När jag väl öppnar munnen försäkrar jag mig om att mitt budskap går fram, hela vägen.
För det andra, välkomnar jag utmaningar! Jag gör saker som tar mig ur min egna bekvämlighetszon för att det är bästa sättet att lära sig på. Att ta en examen i företagsekonomi var någon som verkade vara helt utanför min liga, men, jag viste vad jag ville göra och det kändes som det bästa tillvägagångssättet. Så jag jobbade, hårt, och det var så tillfredsställande när jag sen fick höga betyg och ännu viktigare, så mycket kunskap!
Till sist, har jag accepterat att utmaningar alltid kommer att finnas i mitt liv, vare sig jag gillar det eller ej. Jag möter dem varje dag.
Som en entreprenör inom mat och dryck, med ett samhällsansvar i huvudet måste jag möta utmaningar på flera olika nivåer. Allt ifrån att förändra beslutsfattarnas tankebanor, till att jobba med att förbättra hela processen från jordbruk till distribution, hur vi processar och konsumerar vår mat och hur vi hanterar soporna. Det är enorma utmaningar som vi inte kan övervinna på samma gång. Varje morgon vaknar jag upp besviken över hur saker och ting är, men jag vägrar att låta det stoppa mig.
Som alumni, vilka råd skulle du ge de som studerar på SHMS och HIM så de kan få ut det mesta av sin tid spenderar på skolan?
- Acceptera dina svagheter tillsammans med dina styrkor, och möt dem rakt på. När du väl vet vilka de är kan du bli bättre på att hantera och förbättra dem!
- Värdesätt din tid som student och använd den så bra som du bara kan.
- Planera alltid I förväg så du kan göra de bästa valen för din karriär, och förhoppningsvis innefattar denna plan att göra världen till ett bättre ställe för kommande generationer.
Artikel översatt från engelska till svenska. Om du vill läsa originalartikeln på engelska så hittar du den här