Konditorutbildning i världsklass - studera konditori och chockladkonst

Konditorutbildning

Upptäck vår konditorutbilning, Swiss Grand Diploma in Pastry & Chocolate Arts:

konditorutbildning och chokladkonst, i Schweiz

Konditorutbildning i världsklass. Studera “Konditori och chokladkonst” vid Culinary Arts Academy Switzerland

Programmet ”Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts” är en intensiv konditorutbildning. Inga förkunskaper krävs för att läsa programmet utan det som krävs är passion för konditori och ambitionen att göra det till sin framtida karriär. Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment . Kontakta oss för mer information om det här.

Utbildningen består av 3 separata terminer på 3 månader vardera på campus i Luzern. Du kan läsa en, två eller tre terminer beroende på dina mål och vad du vill få ut av din utbildning.  Undervisningen kombineras med 6-12 månader internationell betald praktik.

  • Termin 1 är en traditionell bageri-och konditoriutbildning med fokus på bröd, kex, kakor, tårtor, pajer och salta inslag. Efter termin 1 får du ett Certificate in Pastry & Baking.
  • Termin 2 består av restaurangkonditori då du bland annat lär dig varma, kalla och frusna tallriksdesserter, chokladkonst, praliner, tryfflar och avancerade tårtor. Du lär dig också skapa veganska och glutenfria recept. Efter termin 2 får du ett Diploma in Pastry & Chocolate Arts.
  • Termin 3 består av konstnärliga spetskunskaper med fokus på pastillageskulpturer, specialiserade sockertekniker, chokladstatyer och en arrangerad tävling som ger dig en introduktion till professionellt tävlande. Efter termin 3 får du ett Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts.

Kontakta oss för att gå igenom upplägget och utbildningen i mer detalj.

Boka vägledningsmöte

Praktiken är i absolut världsklass och ger studenten möjligheten att påbörja en framgångsrik karriär som ”Pastry Chef” på lyxverksamheter världen över. Några populära destinationer brukar vara Schweiz, London, Italien, Belgien och Hong Kong.

Vi erbjuder små klasser och ett nära samarbete mellan lärare och elever, för att utveckla morgondagens kreativa konditorer. Kontinuerlig praktik i skolans fine-dining restaurang ger nödvändig erfarenhet inför praktiken.

Culinary Arts Academy Switzerland erbjuder en helgjuten konditorutbildning och ger en omfattande förberedelse för en yrkeskarriär. Förutom undervisningen i skolans lokaler arrangerar vi utflykter till restauranger, vingårdar, matproducenter, mässor och gastronomiska events.

Helt CSN-finansierad, internationell upplevelse.

Under tiden på skolan ingår mat och boende på skolans campus i Luzern. Eftersom utbildningen är ackrediterad och CSN-berättigad, kan du finansiera hela din vistelse i Schweiz med hjälp av CSN:s studiemedel.

All undervisning sker på engelska och campus är väldigt internationellt, med alla världens hörn representerade. Detta innebär att du inte bara kommer att få en utbildning i världsklass och inspireras av olika matkulturer, men även skaffa dig nya vänner och knyta kontakter över precis hela världen.

David Sandberg lämnade en framgångsrik karriär som revisor för att förverkliga en dröm om att bli konditor. Läs om hans beslut och erfarenheter av att studera på Culinary Arts Academy i Schweiz. Läs mer.


bakfia-konditor-utbildning

Gillar du desserter, bakverk och har en släng av humor? Följ med på Sofia Söderbergs resa från hobbybagare till internationellt utbildad Konditor.

Läs hennes blogg, Bakfia.se!

Praktik

– De Svenska eleverna från avgångsklassen 2015 gjorde sin praktik på följande ställen:

Kontakta oss
Sitemap