Schweizisk Kockutbildning - Swiss Education Group

Schweizisk Kockutbildning

Kock, yrkesutbildning Kock, kanditatutbildning

Yrkesutbildning

Grundläggande Schweizisk kockutbildning, Diplomutbildning

På denna intensiva utbildning i kulinarisk konst så får du en bred, internationell grundläggande kockutbildning. Tekniker och metoder inom framförallt italiensk och fransk matlagning kombineras med vissa teoretiska moment för att förbereda dig för en karriär i köket på bra restauranger över hela världen. Efter utbildningen finns det även möjlighet att fortsätta studierna mot vår Kandidatexamen i Kulinarisk Konst.

Teoretiska och praktiska lektioner

Under en intensiv 9-månaders period på skolan så får du en bred praktisk utbildning inom bland annat matlagningstekniker, europeisk cuisine och grundläggande dessertskapande.

Detta kombineras med teoretiska kurser inom hygien, näringsvetenskap och Kitchen Management för att du skall kunna få den breda kunskap som krävs för att både jobba som kock på en hög nivå men även ha förståelsen för hur en restaurangverksamhet drivs för att kunna ta chefspositioner.

Tolv månaders internationell betald praktik

Efter 6 månader på skolan i Schweiz så gör alla studenter sex månaders internationell betald praktik. Denna praktik sker ofta på Michelinrestauranger eller lyxrestauranger på 5-stjärniga hotell. Med hjälp av skolans fantastiska internationella nätverk så kommer du ha möjlighet att göra praktik precis vart du vill i hela världen samtidigt som du får erfarenhet av att jobba under kockar i absolut världsklass.

Efter den första praktikperioden så återvänder du till skolan och gör din sista termin på 3 månader. Därefter avslutar du utbildningen med ytterligare 6 månaders internationell praktik på en internationell topprestaurang och får ditt “Swiss Advanced Certificate in Culinary Arts”.

Helt CSN-finansierad internationell upplevelse

Under tiden på skolan så ingår mat och boende på skolans campus i Le Bouveret med utsikt över Genevesjön. Eftersom utbildningen är ackrediterad och CSN-berättigad så kan du finansiera hela din vistelse i Schweiz med hjälp av CSNs studiemedel.

All undervisning sker på engelska och campuset är väldigt internationellt med alla världens hörn representerade. Detta innebär att du inte kommer bara få en utbildning i världsklass och inspireras av olika matkulturer men även skaffa vänner och knyta kontakter över precis hela världen.

Sitemap