Studentberättelser

Våra studenter berättar om sina uppleverlser på skolan och vad dom tycker om sin utbildning.

Jag tycker att mina tre år i Schweiz har varit grymma. Först och främst att ta steget att flytta från Sverige och sin comfort zone. När det kommer till själva utbildningen så är jag väldigt nöjd. Först och främst att vi hade praktik delat med teori, som är ett utmärkt upplägg. Man kommer ifrån skolbänken lite och har möjlighet att flytta vart man vill i hela världen,vilket är en väldigt bra erfarenhet.

Generellt så tycker jag alla kurser är relevanta, man lär sig allt från att städa ett rum till att prissätta rummet och mycket mer. Det är många av kurserna som jag har stor användning av idag, speciellt Revenue management, då min nuvarande roll kräver det. Efter min utbildning i Schweiz kände jag mig redo och självsäker att starta min karriär inom hotellindustrin. Samma dag som jag blev klar med min dissertation fick jag ett jobberbjudande från Booking.com.

Carl Berglund – SHMS-Swiss Hotel Management School

desireeJag har alltid velat studera hospitality på en seriös skola med ett bra rykte och därför kändes studierna här i Schweiz verkligen som det perfekta valet, då de verkligen är i världsklass!

Det skiljer sig väldigt mycket från att studera i Sverige. Det är ett väldigt högt tempo, men lärarna här är riktigt duktiga och det gör deras lektioner lätta att förstå, vilket håller studiemotivationen uppe.

Desiree Ek - César Ritz Colleges Switzerland

malinI hotellindustrin är att ingen dag är den andra lik. Hela världen är öppen som arbetsplats och jag träffar konstant nya människor och kulturer. Undervisningen är både teoretisk och praktiskt vilket förbereder för framtiden.

SEG har hjälpt mig skapa möjligheter och ett nätverk. Jag har kontakter som hjälpt mig få praktik på Island och i Dubai. Jag har även kunnat använda mina kontakter för extrajobb hemma i Göteborg.
Det bästa med IHTTI är stämningen. Vi är verkligen en familj där alla är uppmärksammade och välkomna. I Neuchâtel finns det alltid något att göra och någon att göra det med. Jag har påbörjat mitt tredje år och är 100% nöjd med mitt val!

Malin Holmgren - IHTTI School of Hotel Management

Sanna_nagelEn kort och intensiv utbildning som gett mig möjlighet till praktikplats på femstjärnigt hotell, vilket jag aldrig trott att jag skulle hamna på. Det spelar ingen roll om du har erfarenhet från kök eller inte innan. För mig var det helt nytt att jobba i kök och en del hade erfarenhet sen innan i min klass. Men det är små klasser vilket är väldigt bra och man jobbar både självständigt och i team. Ger många möjligheter vart du än vill i världen och det bästa är att träffa så många olika människor från olika länder. Lucerne är en härlig och vacker stad som jag kommer sakna och skolan ligger centralt.

Sanna Nagel – Konditori och chokladutbildning student vid CAA – Culinary Arts Academy Switzerland

louise_Det första som jag tycker är helt fantastiskt är att vi har “resident assistents” som hjälper oss elever när vi kommer till skolan med att checka in på vårt rum. De som är “RAs” är elever själva så de ger en bra insikt på hur allting fungerar och är i allmänhet väldigt trevliga och framåt. Vilket är väldigt bra att ha när man är helt ny till en skola och inte känner en kotte.

Det jag också minns från de första dagarna och gillade väldigt mycket var det att vi hade en seightseeing tur av byn (jag går i Bouveret-campuset) så man blev direkt familjär med området. Byn är väldigt liten, men där finns det viktigaste, affär, apotek och någon restaurang samt bar. Det enda som är lite synd är att om man sen vill ta sig någonstans (Montreux, Geneve, etc) blir det att ta tåg med byten som inte alltid går vid de bästa tiderna. Kommer jag ihåg rätt slutar de gå ganska tidigt också, så det blir lätt att det kan kännas lite öde. Däremot så är skolan bra på att anordna utflykter, i och med att vi fick en ny Sports and Leisure Manager, som tar oss till Bern, Zurich, spa och mycket mer.

Akademiskt sett är det väldigt bra. Kurserna är varierade, pålästa lärare som de flesta också har erfarenhet av hotellbranschen. Jag såg en väldigt stor skillnad från svenska skolan där det är lite mer “slappt”. Här är det Mr eller Mrs som gäller när man tilltalar en lärare, och missar man en deadline kan man inte lämna in den nästa dag. Eller man kan, men ca 30% av betyget på just den uppgiften ryker. Det lärde jag mig den tuffa vägen.

All personal är väldigt trevliga och gör verkligen allt de kan för att hjälpa till  vilket är väldigt uppskattat. Matmässigt tycker jag det känns väldigt lyxigt att dels ha tillgång till en väldigt generös buffet var dag, tre gånger om dagen, och 3 dagar i veckan ha tillgång till en fine dining restaurang med makalösa kreationer. Fördelen med campuset i Bouveret är att vi har en Culinary Arts Academy, så all mat som görs, tillagas av kocklärningar som blir upplärda av sjukt duktiga kockar. Så allt är megagott.

Vi har också minst ett event per termin som anordnas av eleverna och alltid brukar vara en stor hit. God mat, underbar underhållning och en väldigt trevlig kväll hel enkelt. Under dessa event får vi elever också tillfället att servera, vilket jag tycker är en jättebra sak då vi får ännu mera erfarenhet av en del av den bransch vi är i.

Jag tycker faktiskt att vår skola är jättebra på sådana saker. Till exempel så är vi alltid ett gäng som åker till IRF i Montreux och hjälper till med serveringen, vår F&B manager kan ibland också anordna andra event och behöva hjälp för serveringen till det. Så jag känner att de verkligen vill ge oss ett försprång med allt det här.

I övrigt så händer det faktiskt ganska mycket utanför skolan också. Vi har en nattklubb, Underground, som är öppen fredag -och lördagskvällar för oss elever med bra priser, bra musik och oftast ett roligt tema att anpassa sig till. En kompensation för att vi är lite längre bort från de andra nattklubbarna i Montreux, tror jag. Självklart har jag också haft vissa dåliga intryck, men inga vad jag kan komma ihåg som påverkat mitt sätt att se på skolan eller fått mig att vilja byta skola. På det hela stora känns César Ritz verkligen rätt för mig och jag har blivit fantastiskt behandlad av både lärare som elever hela vägen fram. Så jag ser bara fram emot ännu ett nytt år på skolan och vad det kan tillbringa.

 

Louise Johansson – BA student vid Cesar Ritz Colleges, Le Bouveret

Kristin_Magnusson_kopiaFör mig har den första tiden på IHTTI varit otroligt lärorikt och innehållsrik. Jag trivs fantastiskt bra med min utbildning som jag har valt. Under den första terminen som jag har studerat har jag fått lära mig otroligt mycket där all undervisning har känts relevant för själva utbildningen. Skolämnena vi studerar kommer att vara till stor nytta i framtiden.

Nu befinner jag mig på praktik som är en del av utbildningen på Sandals Resort i St Lucia, Carribean. Ett perfekt ställe att jobba och få erfarenhet på då skolan har förberett dig på ett bra sätt för att kunna göra ett bra jobb. Det är otroligt lärorikt och jag trivs jättebra.

Studielivet är otroligt hektiskt på ett bra sätt, man hinner aldrig tröttna. Det är en härlig stämning i skolan och man känner sig alltid uppmärksammad.  Jag är otroligt glad och tursam att jag valde eller fick chansen att söka via Levi Nikitin och SEG direkt. Det har varit till en sådan fantastisk hjälp både praktiskt och mentalt. Den informationen och stödet jag fick var guld värd.

 

Kristin Magnusson – BA student vid IHTTI-School of Hotel & Design Management, Neuchatel

janmarkLivet på HIM har gett mig många nya erfarenheter och jag har träffat många inspirerande studenter och lärare under mina 2 år på HIM. Studieklimatet i vackra Montreux är ett plus till denna fantastiska utbildning som har inneburit att jag är närmare mina mål att få en framgångsrik karriär inom hospitality. Att ha möjligheten att åka vartsomhelst under de två praktikterminerna är en fantastisk möjlighet och ett perfekt sätt att få erfarenhet från branschen.

Jennifer Janmark – BBA student vid HIM-Hotel Institute Montreux

Adisa_DzaficJag går nu första året på SHMS. Det absolut finaste och bästa med att komma till denna skola är att man träffar människor från hela världen, man får nya vänner för livet, utökar sina kunskaper i det engelska språket eftersom utbildningen är på engelska. Du lär dig Franska, och dina lärare kommer från alla världens hörn!

Adisa Dzafic – BA student vid SHMS-Swiss Hotel Management School

Max_ZieglerSäga om min tid där. Sen dag ett har jag lärt mig mycket, inte bara om detsom har undervisats utan också mycket om mig själv och studenterna på skolan som kommer från alla världens hörn. Att ha tagit möjligheten att studera på César Ritz är det bästa beslutet jag fattat. Jag ska börja min tredje termin på César Ritz Colleges och jag har bara positiva saker att berätta!

Max Ziegler – MA student vid César Ritz Colleges

Picture - CV.jpgJag går just nu första året på SHMS i Montreux. Redan två månader in i utbildningen trivs jag ofantligt bra. Det akademiska är oerhört bra, och faktiskt inte så svårt om man trivs med det, och atmosfären är underbar. Man lär sig väldigt mycket både studiemässigt samt övrigt. Det är ett fantastiskt sätt att få en blick över alla världens kulturer och människor. Gemenskapen är förvånansvärt bra, med tanke på att här finns så många elever från så många olika bakgrunder, det är lätt att vara lite vilsen i början men tvåorna stöttar oss ettor hela tiden. Att lämna mitt hem och komma hit var tufft, men det har varit så värt det och jag ångrar det inte en sekund. Vad gäller Schweiz i övrigt så är det fantastiskt att bo här!

 

Bilal Sarris – BA student vid SHMS-Swiss Hotel Management School

 

Sitemap