Hotell och events management

Studera hotell management och events vid palatset i Montreux – SHMS Swiss Hotel Management School.

Hotell management och events utbildning - SEG

SHMS är världskänt för sina utbildningar inom hotell och hospitality management. Vi kombinerar teori och praktik, vilket ger studenterna en djupare förståelse för ämnet och en solid grund inför sin framtida karriär.

Utbildningen bedrivs från två traditionella schweiziska palatshotell i Caux och Leysin. Vackra bankettsalar, en stor teater, fullt utrustat spa och en mängd olika restauranger med olika matalternativ ger studenterna de bästa förutsättningarna. Tillsammans med vår starka brittiska universitetspartner erbjuder vi unika karriärmöjligheter.

Vi erbjuder ett spännande utbud av program som grundas på internationellt erkända schweiziska traditioner och fokuserar på globala trender, affärsstrategi och operativt ledarskap. SHMS garanterar en komplett hotell management och events utbildning.

Efter två år på SHMS har studenterna:

 • Ett års arbetslivserfarenhet.
 • Två rekommendationsbrev.
 • Ett Swiss Diploma i Hotel Operations Management.

Efter tre år på SHMS har studenterna, förutom ovan nämnda:

 • En akademiskt krediterad Kandidatexamen från University of Derby i England.
 • En Kandidatexamen från SHMS-Swiss Hotel Management School i Schweiz.
 • Ett diplom från AH&LA, American Hotel & Lodging Association, i USA.

Vi erbjuder givetvis även Postgraduate Diplomas och Masterprogram, se mer under ”Avancerad Nivå”.

Dewi Johansson drömde om att öppna ett eget hotell. Drömmen tog henne till ett sagoslott högt uppe i de schweiziska bergen och ut i hela världen. Läs om hur det är att plugga Hospitality på Swiss Hotel Management School. Läs mer!

 

 

Grundnivå

Swiss Diploma i Hotell Service Management – 2 år varav 1 år praktik

Efter två års studier, av vilket ett helt år består av betald praktik, så erhåller studenten ett Schweiziskt diplom i ”Hotel Operations Management”, dvs. hur man effektivt leder den dagliga driften på ett hotell och i en restaurang. Detta är grunden och hörnstenarna som man sedan bygger vidare sin akademiska utbildning samt sin internationella karriär på.

Swiss Higher Diploma i Hotell Management eller Hotell & Events Management – 2.5 år,  varav 1 år praktik

Efter att ha tagit sitt “Swiss Diploma” fortsätter studenten och läser ytterligare en teoritermin och erhåller då sitt “Swiss Higher Diploma”. Här väljer man en specialisering och kan då välja mellan Hospitality eller Hospitality & Events. Detta program är den traditionella Schweiziska utbildningen, en utbildningsgrad som funnits i över 100 år inom den internationella hotellbranschen.

Kandidatprogram (HONS) i Hotell Management eller Hotell & Events Management – 3 år, varav 1 år praktik

Detta är vår motsvarighet till en Kandidatexamen och den erhålls efter totalt tre års studier. Sista terminen görs tillsammans med vår akademiska partner, Univeristy of Derby i England och man får då fulla akademiska krediter för sin examen (180 ECTS)

Antagningskriterier: Swiss Diploma / Swiss Higher Diploma / Kandidatprogram

 • Minimi ålder: 17 år
 • Engelskanivå motsvarande: VG i Engelska B från gymnasiet eller TOEFL 500+ eller IELTS 5.0 eller 50+ poäng på “Oxford Online Placement Test “(OOPT), detta erbjuds gratis av SEG.
 • Godkänt gymnasiebetyg
 • Motivationsbrev
 • Ett CV
 • Kopia på giltigt pass

Avancerad nivå

Postgraduate Diploma i Hotell Operations Management, Hotell & Events Management eller Hotell & Restaurang Management – 1 år, varav 6 månaders praktik

Ett postgraduate diploma program är specialdesignat för studenten som redan har en kandidatexamen och som vill byta inriktning eller till någon som har mer än tre års arbetslivserfarenhet och som vill skaffa sig en utbildning för att ta nästa steg i karriären. Detta är ett intensivt program som löper över en akademisk termin på 18 veckor, följt av en betald praktiktermin på 4-6 månader. Efter ett postgraduate diploma kan man fortsätta och läsa en magisterexamen.

Antagningskriterier:

 • Kandidatexamen eller motsvarande utbildning eller minst tre års arbetslivserfarenhet i en ansvarsfull position.
 • Engelskanivå motsvarande: VG i Engelska B från gymnasiet eller TOEFL 500+ eller IELTS 5.0 eller 50+ poäng på “Oxford Online Placement Test “(OOPT), detta erbjuds gratis av SEG.
 • Motivationsbrev.
 • Ett CV.
 • Kopia på arbetsreferenser.
 • Kopia på giltigt pass.

Masterprogram (MSc) i Internationell Hotell Management – 6 månader i skolan + 6 månader uppsatsskrivning

Detta är vår motsvarighet till en Magisterexamen. Detta är en examen för studenten som har höga ambitioner och satsar på att nå toppen. Studenter som tagit sin Magisterexamen satsar ofta på anställning på huvudkontor eller inom Management Trainee program på någon av de stora, internationella, hotellkedjorna.

Masterprogram i Internationell Hotell, Resort och Spa Management – 1 år, varav 6 månader praktik

En magisterexamen med fokus på företagsekonomi, hotell, Resort och Spa-ledarskap. Detta är en mycket kreativ examen där eleverna själva driver vårt Spa, lär sig hur man utvecklar och leder en Resort samt får en bred förståelse för företagsekonomi och organisationsutveckling.

Masterprogram i Mat, Dryck & Restaurang Management – 1 år, varav 6 månader praktik

En magisterexamen med fokus på mat och dryck och utveckling av restaurangrörelse. Denna examen ger studenten den kunskap de behöver för att ta en ledande position inom mat och dryck på ett hotell eller en restaurang. Det ger även studenten de färdigheter och djupa kunskaper som behövs för att öppna en egen verksamhet inom mat och dryck.

Antagningskriterier:

 • Kandidatexamen i relaterat ämne och minst 8 månaders relevant arbetslivserfarenhet.
 • Engelskanivå motsvarande TOEFL 550 eller IELTS 6.0
  Ansökningar som visar erfarenhet motsvarande over 5 år i en ansvarsfull position kan bli accepterade utan tidigare akademiska kvalifikationer.
 • Motivationsbrev.
 • Ett CV.
 • Kopia på arbetsreferenser.
 • Kopia på giltigt pass.

Finansiering grundnivå

Samtliga utbildningar inom SEG-Swiss Education Group är CSN berättigade och man kan få studielån, merkostnadslån samt studiebidrag för samtliga studieveckor, inklusive praktikterminen. I avgiften ingår skolavgift, boende, mat, skoluniform, försäkring etc. Det enda man behöver utöver detta är fickpengar. Varje student är unik och möjligheten att finansiera sina studier skiljer sig åt från fall till fall. Under vårt inledande studierådgivningsmöte går vi igenom hur andra elever har finansierat sina studier och ser på möjligheter på hur just du kan finansiera dina.

Kostnad per termin:

PROGRAM PÅ GRUNDNIVÅ
TERMIN 1 Praktik 3 Praktik 5 6
Skolavgift (CHF) 29700 Gratis 29700 Gratis 29700 30200
Extra avgift* (CHF) 3650 Gratis 2950 Gratis 2950 3650
Totalt (CHF) 33350 0 32650 0 32650 33850
Deposit ** (CHF) 1500
Termin 1,3 + 2 praktik Swiss Diploma in International Hotel Operations Management
Termin 1,3,5 + 2 praktik Swiss Higher Diploma in Hospitality Management or Hospitality and Events Management
Termin 1,3,5,6 + 2 praktik Bachelor of Arts (Swiss & British) in International Hospitatlity Management/Hospitality & Events Management

Först till kvarn gäller för boking av rumsuppgradering och avgiften skall erläggas i samband med depositionsbetalningen för att uppgraderingen ska bekräftas. För mer information om rumskategorierna, villkor och vad som ingår vg se den internationella webbsidan.

Priserna ovan avser 2017 års startdatum. SEG-Swiss Education Group förbehåller sig rätten att ändra priserna från år till år. NK-Hospitality Consulting tar inget ansvar för eventuella prisändringar eller ändringar i CSN:s regler och utbetalningar. Vg se även den internationella webbsidan för uppdaterad information om priser. Du kan även beställa en katalog ovan för att få en prislista samt broschyrer och ansökningshandlingar hemskickat på posten.

*I skolans extra avgift ingår skoluniform, böcker, försäkring, uppehållstillstånd, extra läxhjälp och mycket mer, för exakt info vg se den internationella webbsidan.

**Depositionen på CHF 1’500.00 reserveras som skydd för eventuell skadegörelse på rummet. Om rummet lämnad utan skadegörelse betalas depositionen tillbaka.

***SEG-Swiss Education Group ansvarar inte för studentens CSN ansökan och utbetalning. Dessa siffror skall ses som vägledning och är hämtade från www.csn.se/utomlands.

Finansiering avancerad nivå

Samtliga utbildningar inom SEG-Swiss Education Group är CSN berättigade och man kan få studielån, merkostnadslån samt studiebidrag för samtliga studieveckor, inklusive praktikterminen. I avgiften ingår skolavgift, boende, mat, skoluniform, försäkring etc. Det enda man behöver utöver detta är fickpengar. Varje student är unik och möjligheten att finansiera sina studier skiljer sig åt från fall till fall. Under vårt inledande studierådgivningsmöte går vi igenom hur andra elever har finansierat sina studier och ser på möjligheter på hur just du kan finansiera dina.

Kostnad per termin:

POSTGRADUATE DIPLOMA / MASTERPROGRAM
TERMIN 1 Praktik 3 Praktik
Skolavgift (CHF) 30400 Gratis 33500 Gratis
Extra avgift* (CHF) 3150 Gratis 2950 Gratis
Totalt (CHF) 33550 0 36450 0
Deposit ** (CHF) 1500
Termin 1 + praktik Postgraduate Diploma in any discipline
Termin 1,3,+ 2 praktik Masterprogram i Hotell, Resort & Spa Management / Mat, Dryck & Restaurang Management
MASTERPROGRAM (MSc) I INTERNATIONELL HOTELL MANAGEMENT
TERMIN 1 Uppsats
Skolavgift (CHF) 34150 Gratis
Extra avgift* (CHF) 3650 Gratis
Totalt (CHF) 37800 0
Deposit ** (CHF) 1500

I skolavgiften ingår boende i dubbel standard rum samt frukost, lunch och middag mån-fre och brunch och middag lör-sön. Man kan även välja att ett deluxerum eller ett superior deluxerum i dubbel eller enkelrums kategorin. Priser per termin på de olika rumskategorierna är:
— Tabell 3 in här —

Först till kvarn gäller för boking av rumsuppgradering och avgiften skall erläggas i samband med depositionsbetalningen för att uppgraderingen ska bekräftas. För mer information om rumskategorierna, villkor och vad som ingår vg se den internationella webbsidan.

Priserna ovan avser 2017 års startdatum. SEG-Swiss Education Group förbehåller sig rätten att ändra priserna från år till år. NK-Hospitality Consulting tar inget ansvar för eventuella prisändringar eller ändringar i CSN:s regler och utbetalningar. Vg besök den internationella webbsidan för uppdaterad information om priser. Du kan även beställa en katalog ovan för att få en prislista samt broschyrer och ansökningshandlingar hemskickat på posten.

*I skolans extra avgift ingår skoluniform, böcker, försäkring, uppehållstillstånd, extra läxhjälp och mycket mer, för exakt info vg se den internationella webbsidan.

**Depositionen på CHF 1500.00 reserveras som skydd för eventuell skadegörelse på rummet. Om rummet lämnad utan skadegörelse betalas depositionen tillbaka.

***SEG-Swiss Education Group ansvarar inte för studentens CSN ansökan och utbetalning. Dessa siffror skall ses som vägledning och är hämtade från www.csn.se/utomlands.

Sitemap