Avancerad konditorutbildning

Specialisering i Schweizisk konditor- och chokladkonst

Avancerad konditorutbildning, Lucerene i Schweiz - SEG

Avancerad konditorutbildning med 700 kökstimmar, möjligheter till fantastiska praktikplatser och enastående karriärmöjligheter. Du kommer aldrig att förväxla en moelleux med en fondant igen!

Utbildningen utgår från vårt campus i Lucerne. Förfina dina kunskaper under fyra terminer med flera praktikmöjligheter och hundratals kökstimmar. Från traditionella Schweiziska recept till moderna trender så lär sig studenterna att förbereda och presentera avancerad choklad och konfektyr.

Utöver den praktiska biten där studenter blir experter i konditori och chokladkonst så är det under andra året ett stort fokus på att utveckla en affärsplan. Det betyder att alla studenter tar examen med en färdig affärsidé för att till exempel öppna sitt eget konditori!

Studenter som går den avancerade konditorutbildningen har också möjlighet till en veckas studieresa till Paris för att studera på Ritz Escoffier Culinary School där ledande köksmästare genomför sessioner. Och studenter kommer också att ha möjlighet att besöka den världsberömda Rungis-marknaden. Det finns också möjlighet till ett Ritz Escoffier-certifikat i slutet av studieresan.

Grundnivå

Avancerad konditorutbildning termin 1

  • Konditor- och chokladkonst (Del 1)
  • Bakkonster
  • Biskvier, bakelser & tårtor
  • Trender i schweizisk konditorkonst
  • Introduktion till arbetslivserfarenheter
  • Språk 1

Termin 2

  • Konditor- och chokladkonst (Del 2)
  • Varma, kalla & frysta desserter
  • Choklad- & sockerkonst
  • Praliner & tryfflar
  • Språk 2

Obligatoriskt: praktik medges globalt (lokala villkor följer) eller betalas i Schweiz* (4 – 6 månader / ca. 1000 timmar).

*Min. lön i Schweiz: 2,172 CHF .

Certificate in Swiss Pastry and Chocolate Arts

Avancerad nivå

Avancerad konditorutbildning termin 3

  • Studiebesök, utveckling av smaksinnen, förpackningskonst
  • Brödvariationer
  • Tea Time och desserter över hela världen
  • Specialkost/dieter
  • Gästkock
  • Affärsplan

En veckas fältkurs på Ritz Escoffier Culinary School

Professional Diploma in Swiss Pastry and Chocolate Arts

Termin 4

  • Konstnärskap (socker, choklad, pastillage)
  • Branschtrender
  • Modern tårtdesign
  • Kulinarisk tävling
  • Affärsplan

Advanced Professional Diploma in Swiss Pastry and Chocolate Arts

*Min. lön i Schweiz: 2,172 CHF .

Finansiering grundnivå

Avgifter från oktober 2017

Termin 1

23,160 CHF

Termin 2

20,710 CHF

Finansiering avancerad nivå

Avgifter från oktober 2017

Termin 3

21,710 CHF

Termin 4

21,710 CHF

Studenter berättar:

bakfia-konditor-utbildning konditordrommar

Sitemap | Proudly designed by Tioreo