Avancerad Schweizisk kockutbildning

Avancerad Schweizisk kockutbildning, diplomutbildningDenna två-åriga diplomutbildning är internationellt sett den traditionella utbildningen som krävs för att göra en karriär som kock på absolut högsta nivå.

Under drygt 2 år, varav ungefär hälften på skolan i Schweiz lär du dig bland annat matlagningstekniker från hela världen, avancerad dessertskapande, teoretiska ledarskapskurser och får ett sommelier-certifikat.

Dessutom ingår totalt ett års betald praktik på restauranger i internationell toppklass i utbildningen vilket gör att du är väl förberedd på en karriär på lyx- och Michelinrestauranger efter utbildningen.

Första året

Under en intensiv 9-månaders period på skolan så får du en bred praktisk utbildning inom bland annat matlagningstekniker, europeisk cuisine och grundläggande dessertskapande.

Detta kombineras med teoretiska kurser inom hygien, näringsvetenskap och Kitchen Management för att studenterna skall kunna få den breda kunskap som krävs för att både jobba som kock på en hög nivå men även ha förståelsen för hur en restaurangverksamhet drivs. Därefter så gör du sex månaders internationell praktik på heltid, precis vart du vill i hela världen och ofta på Michelinrestauranger.

Andra året

Efter att du kommer tillbaka till skolan så har du med dig alla grundmetoder och tekniker och dessutom sex månaders arbetserfarenhet på väldigt hög nivå. Därefter är syftet att du ska lära att ”Master the Art” och bemästra de avancerade moment som krävs för att kunna jobba som kock på världens bästa restauranger.

Det är ett stort fokus på fine dining, att hitta en egen identitet i köket och möjligheten att fullt ut ta vara på sin egen kreativitet med hjälp av allt det du lärt sig hittills.

Dessutom, så lär man du dig avancerade tallriksdesserter och chokladkonst, F&B och Restaurant Management, globala cuisines och blir en certifierad sommelier. Sedan avslutar du din utbildning med ytterligare 6 månaders internationell praktik.

Internationell betald praktik

I utbildningen så ingår totalt ett års (två gånger sex månader) internationell betald praktik. Denna praktik sker ofta på Michelinrestauranger eller lyxrestauranger på 5-stjärniga hotell. Med hjälp av skolans fantastiska internationella nätverk så kommer du ha möjlighet att göra praktik precis vart du vill i hela världen samtidigt som du får erfarenhet av att jobba under internationellt framstående kockar.

CSN-berättigad internationell upplevelse

Under tiden på skolan så ingår mat och boende på skolans campus i Le Bouveret med utsikt över Genevesjön. Utbildningen är fullt ackrediterad och berättigad till studiestöd genom CSNs studiemedel.

All undervisning sker på engelska och campuset är väldigt internationellt med alla världens hörn representerade. Detta innebär att du inte kommer bara få en utbildning i världsklass och inspireras av olika matkulturer men även skaffa vänner och knyta kontakter över precis hela världen.

Sitemap